ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вносителят на канабисовите близалки - от Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:46 / 17.01.2017Коментари (1)5170
©
След като Славейка Николова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества (ОСНВ) в Бургас, ни алармира за случая с близалката с реклама на канабис, се свързах с директора на полицията в Бургас, за да може да ни окаже съдействие за изследване в Криминологична лаборатория. Това съобщи директорът на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) - Бургас д-р Георги Митев. 

"Оставихме на г-жа Николова от Общината да движи случая, защото близалката е при нея. Инспекторите от БАБХ-Бургас бяха във всички магазини, в които имаше сигнали, че се продават такъв вид близалки, но не се установи продажбата им", посочи д-р Митев. 

По думите му са установили, че производителят е чешка фирма, а вносителят е от Пловдив. 

"Писахме писмо до колегите в Пловдив, те реагираха много бързо до края на деня ни върнаха отговор, че са проверили склада и са заварили определено количество там, след което са взели проби и близалките са забранени за продажба, докато не излязат пробите от тяхна страна, когато излязат, ако няма съдържание на наркотичното вещество, вероятно ще бъдат пуснати", посочи още д-р Георги Митев. 

Според него на близалките коректно е изписано, че съдържат 100% олио от растението-канабис, което всъщност не е забранен продукт. 

"Напротив това е хранителна добавка, която е позволена в България и се продава по аптеките. Олиото от канабис съдържа в себе си много витамини, макро и микро елеметнти, които ги дават, че са полезни за здравето, но аз не мога да твърдя със сигурност", подчерта директорът на БАБХ-Бургас. 

Той увери, че ако съставът на близалките е такъв, какъвто е изписан на етикета няма лошо, но ако ли не вече ще бъде проблем. 

"Съдържанието ще се установи от институциите, които правят лабораторните изследвания, както тук, така и в Пловдив, ние чакаме техния отговор", отбеляза д-р Георги Митев. 

По думите му на този етап няма близалки от този вид в търговската мрежа в Бургас и ако се установи, че в близалките няма съдържание на наркотичното вещество, единственият проблем с близалките ще остане рекламата на забранени вещества. 

"Рекламата на подобен вид наркотично вещество или растение, дали е позволено или не, не е в нашите компетенции, а в тези на Комисия за защина на потребителите. Рекламата на алкохол и цигари доколкото знам е забранена, защото те въздействат психологически по съвсем друг начин на младото поколение, но това не е в конкретността на Агенцията по храните", заключи д-р Георги Митев.


Източник: радио "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Има еко зеленчуци, еко плодове и се чудя дали има и еко канабис? Лютеницата от Пловдив, а сега и близалките! Днес си купих един шпек Бургас на една пловдивска фирма и след консумация ми стана весело:) Дали не е от зеления пипер? В Холандия ще се зарадват много на тези изделия, та ги пращайте натам.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: