ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Влакчето в градската градина-част от атракционите по повод Великденските празници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 05.04.2011Коментари (18)6860
© Plovdiv24.bg
"Здравейте, днес докато се разхождах в градската градина ми направи впечатление едно рекламно влакче, което предлага обиколка за 1 лв. Въпросът ми е какво търси това МПС там, кой го е разрешил и дали изобщо някой го е разрешил", пита в писмо, получено на редакционната ни поща, наш читател. 

Plovdiv24.bg се свърза с Георги Божев, шеф на Стопанска дирекция в община Пловдив.

"Тук не става въпрос само за влакчето", категоричен беше Божев и поясни: "Във връзка с предстоящите Великденски празници и същите такива през месец май, ръководството на общината взе решение да се разположат атракциони на площад "Централен". Беше обявен конкурс и в резултат на провеждането му, се определи фирма, която да разположи тези атракциони, в които влиза и влакчето в "Цар Симеоновата градина". Срокът е за 2 месеца: април и май 2001г. След изтичането на периода, атракциите, разположени там, трябва да бъдат премахнати", ясен беше шефът на Стопанска дирекция в община Пловдив.

Оказа се, че миналата (2010) година, около Нова година, във връзка с атракциите за Коледното градче на Пловдив, влакчето отново е правело курсове в градската градина. 

Стана ясно, че фирмата, разполагаща атракционите, ще трябва да заплати около 14 000 лв. такса за два месеца на община Пловдив. Освен това, те ще трябва да осигурят на децата от социалните домове в община Пловдив 1000 билета за безплатно таксуване на детските атракции, по избор на всяко дете.

"Влакчето е част от тези атракциони. Фирмата, спечелила конкурса се казва "Атракционни дейности АС", поясни още Божев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Интересно колко от селяндурите, оплюващи влакчето, са излизали извън Пловдив? Защото подобни влакчета има в почти всички морски селища, на Аязмото в Стара Загора и в софийските паркове също.
+4
 
 
Просто ме боли сърцето от премногото подобни, забележете точната дума, "атракциони" от типа "селски мегдан". То не бяха каравани и боксови круши, то не бяха бараки и бръмчащи евтини колички... Настилката си разбива, но това е малкия кахър. Културното замърсяване е по-сериозната щета върху пловдивчани. ..А когато тези тенекиени грозни влакове минават по тесните алеи на градината пешеходците следва да скачат в тревата? Е, това как ви се струва? Ами то има и наредба забраняваща стъпването по тревни площи , колкото и абсурдна да е самата тя...Изобщо, пловдивчани са под иго на прости алчни селяндури .
+1
 
 
Градските управници, вероятно са преценили, че подобни "атракциони" в стил "луна парк" - са подходящи за град с претенции за "културна столица", като центъра е нормалното място за разполагането им. Възможно е и причината да е по-разбираема: детските им спомени, за селските панаири и тържества, по родните им места! Разплащането с виртуални 1000 билета, за социални домове, би трябвало да се изучава от бъдещите икономисти. Може и от други....
+2
 
 
много дълги тея великденски празници 2 месеца!ПРОДАЖЕН КМЕТ ПРОДАЖНА ОБЩИНА!
+3
 
 
голямата атракция щебъде ако сеоправят фонтаните и се пуснат лодки. А какво стана с лебедите на Славчо, които обеща да пуска вътре?
+1
 
 
и какво излиза някои "наш" човек срещу 15хилки окупира и руши и без това разбития площад за срок от 60дни(или по250лв. на ден това е много крупна сума за Пловдив явно) това е ПОРЕДНИЯ ЦИРК С ИМЕ ГЛАФЧО АТАНАСОВ от които някои ще си напълни джоба!!!!!ОЩЕ МАЛКО ЩЕ ВИ ИЗТЪРПИМ
-1
 
 
Хубаво ли? Нищо хубаво няма в тази недомислица. Паркът е едно от малкото места където децата ни могат да играят. А знаете ли какво се случва сега - десетки деца хвърчат я с колело, я с топка срещу това безумие и ти се чудиш какво да правиш. И всичко това за някакви си 14 хил.лв. Хем смешно, хем жалко... Или може би по 14 но в нечии джобове... Я моля влакчето до си ходи там от където е дошло. Паркът е хубав и привлекателен и без него.
+5
 
 
Аз пък не искам площада да прилича на цигански лунапарк, както е в момента..!!
+3
 
 
Разбира се, че няма нищо лошо, просто е пълно със завистници, които хем нищо не правят, хем когато някой инициира добри неща, се мъчат всячески да му попречат.
+5
 
 
Да бе кво се възмущавате, идеята е добра, ако може да се пусне такова и по "Бунарджика" ще е страхотно, имаше и идея да се пуснат файтони по стария град. Нека има нещо по различно от поредния чалга концерт на главната, нещо на което да се радват всички. И не много по темата, но не мислите ли че е крайно време да обявите и конкурс за изграждане на коледни щандове на центъра, и веднъж за винаги да се премахнат онея ефтини порнографски бараки?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: