Владимир, убил двама на пътя Девин-Кричим, изказа съболезнования на близките им

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
17:09 / 13.07.2021
5506
Очаква се по-късно днес съдът да се произнесе с присъда за 35-годишния Владимир Наумов, който причини жестоката катастрофа с две жертви на пътя Девин – Кричим, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Владимир днес изказа съболезнования на близките на жертвите и съжали искрено за станалото. "Ако можех да се върна назад във времето, нямаше да го направя“, каза той и добави, че искрено съжалява, че е разбил семейства.

Инцидентът стана на 27 юли 2020 година, малко след 18,00 часа. Наумов е управлявал  "Ауди“, с немска регистрация на път към Девин, където е постоянният му адрес. Мъжът работи и живее в Германия. Поради несъобразена с пътния участък скорост е пропуснал завой, навлязъл в насрещното и се е ударил челно в кемпер. Според прокуратурата скоростта, с която се  е движил, е била 115 км/ч, при ограничение от 50 км/ч..

При катастрофата загива 66-годишен мъж, който е бил в кемпера, а 57-годишният водач е бил откаран в тежко състояние в болница, където също е починал. Двамата са се връщали от риболов до язовирната стена.

Днес защитниците на Владимир Наумов поискаха по-лека присъда, предвид добрите му характеристични данни, за което бяха представени свидетелства от община Девин и от Германия. Освен това в обвинителния акт се казва, че той се е опитал да окаже първа помощ на единия от пострадалите.

Предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 г. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.Владимир е на свобода с парична гаранция в размер на 5000 лева.

Днес бе депозирана молба от името на наследници и родственици на починалите – 7 на брой, за конституирането им като частни обвинители. Нито един от тях не предяви имуществен иск. Защитниците им обаче настояха за по-строго наказание, тъй като Владимир има много предишни нарушения на Закона за движение по пътищата и се е движил с много по-висока скорост от позволената като е предприел маневра изпреварване на забранен участък.

Адвокатите на Владимир поискаха делото да се гледа по съкратената процедура, тъй като той изцяло признава вината си. Съдът прие това искане. Прокуратурата пледира за 7.5 години лишаване от свобода, при общ режим и отнемане свидетелството му за управление за максималния срок. След редукция от 1/3 наказанието за него остава 5 години лишаване от свобода.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
13.07.2021 Три години затвор за виновника за касапницата в Родопите
23.06.2021 Ясно е кои са загиналите в ужаса в Родопите
26.05.2021 Описаха подробно ужаса в Родопите, убиецът шофирал със 115 км/ч
28.07.2020 Официална информация от МВР Пловдив за ужаса в Родопите с две жертви
27.07.2020 Втори труп в касапницата в Родопите
27.07.2020 Очевидец: Има загинал след стената на язовир Въча!
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).