Вижте за какво гласят терена до Колодрума

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
08:52 / 27.07.2022
13833
Общинският терен до многофункционалната спортна зала "Колодрума" е подходящ за склад за декорите на операта, а не за концертна сграда на културната институция. Това е становището на министерството на културата, което обаче все още не е получено официално в община Пловдив, стана ясно днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Министърът на културата в оставка Атанас Атанасов е разговарял с директора на Държавна опера Пловдив доц. Нина Найденова. В едноседмичен срок МК ще обяви писменото си становище по отношение на парцела, съобщи членът на Съвета на фондацията инж. Любозар Фратев. 

В устния разговор е коментирано, че според МК теренът е подходящ там да се изградят помещения за декори и работилници за операта, които сега се съхраняват под наем на различни места в селата в цялата област. 

"Динамична и непоследователна е ситуацията. Това, което чухме от медиите, като отговор на питанията от Иван Тотев и Стефан Шилев, беше, че няма да отговаря министерството, защото писмото е с копие до министъра на културата, което той административно считал, че е за сведение. Доброто е, че ще получим все пак някакъв отговор, за да продължим разговорите с фондацията" - коментира заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов

Панов призна, че общината ще бъде доста затруднена, ако министерството наистина даде становище теренът до Колодрума да бъде по-скоро склад. Не е ясно дали има други пространства в града, които кметът може да предложи като общински терени на държавата, за да може държавата да построи нова сграда. 

При посещението си вчера в Пловдив културният министър Атанас Атанасов обяви, че държавата отпуска над 11 милиона лева за ремонта на Концертна зала. Тя обаче може да се ползва само от музиканти, а не за оперни представления. Припомняме, че назад в годините Концертна зала беше дом на знаменитата пловдивска филхармония, която след трансформация в музикално-сценичните изкуства беше присъединена към операта.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (71):
02.02.2024 Възраждат за нов живот емблематична зала в Пловдив, която не функционира от шест години
22.01.2024 В Пловдив започна дълго чакан и важен за града ремонт
23.11.2023 След ремонта: Концертна зала в Пловдив ще има 750 места
22.11.2023 Нина Найденова: Нямаме си дом, но си имаме град, залите са ни пълни
21.11.2023 В Пловдив започва дългоочакван ремонт
20.09.2023 Концертна зала - символ на безстопанственост и безкултурие в центъра на
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
От ЕВН са изпратили заявление за нови цени на парното в Пловдив
"Мис България - Пловдив" 2024 е свикнала с нощните смени, работи ...
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност в Пловдив
Майката на оцелялата от катастрофата на "Руски": Стана чудo!
Обилни валежи в Пловдив за сряда
Костадинов: За Пловдив нашата цел са 3 мандата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).