Вижте присъдите във връзка с пребитото дете на пловдивски журналист

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:15 / 02.12.2016
13936
Районен съд Пловдив определи и наложи на подсъдимите Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов наказание от по 3 месеца лишаване от свобода и за тримата, като изтърпяването на същото беше отложено с изпитателен срок от по три години. 

На непълнолетните към момента на деянието Виктор Р., Николай П. и Спас Р. Районният съд наложи "обществено порицание". Това съобщиха от съда и добавиха:

Това наказание беше определено, след като Районна прокуратура Пловдив и подсъдимите Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов, Виктор Р., Николай П., Спас Р. и техните защитници сключиха споразумение. 

На подсъдимите са им повдигнати обвинения по чл. 131, ал. 1 т. 12 от НК за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Те се признаха за виновни в това, че на 03.01 2015 г. в съучастие като съизвършители по хулигански подбуди са причинили на Румен Койчев от Пловдив средна телесна повреда, изразяваща се в избиване на втори горен десен зъб.

Подсъдими били привърженици на ФК "Локомотив". На 03.01. 2015 г. около 18 часа те били в заведение в центъра на Пловдив. По същото време пострадалият Румен, който симпатизирал на отбора ЦСКА, се намирал в друго заведение до "Събота пазара", за да се види със свои приятели, симпатизанти на ФК "Ботев". Неизвестно лице съобщило на шестимата подсъдими, че има фенове на ФК "Ботев" в заведение до Събота пазара. Те се придвижили с две таксита до мястото. 

Решили техен познат, разпознаваем сред феновете на двата клуба, да мине като примамка пред заведението и да предизвика феновете на ФК "Ботев" да излязат навън, за да се сбият. Подсъдимите достигнали до централния вход на заведението, видели пострадалия Румен К. и въпреки че бил с отличителни знаци на ЦСКА, започнали да му нанасят удари с ритници. 

Вследствие на побоя Румен си глътнал езика и изпаднал в безсъзнание. Случайно преминаващ гражданин видял тялото на Румен К. на тротоара и заедно със свидетел от заведението успели да му помогнат да си вземе въздух. 

Определението, с което Районен съд Пловдив одобри споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


Виж коментарите (4)

Още по темата (15):
07.12.2015 Шестимата младежи, които пребиха свой връстник, застават пред съда
13.05.2015 Второ заседание по делото срещу футболните хулигани от Кючука
21.04.2015 Ритали Румен дори когато лежал безжизнен пред заведението
21.04.2015 Тръгна делото срещу футболните хулигани в Пловдив, грози ги затвор
08.01.2015 Налагат мерки за неотклонение на фенове заради мелето в Кючука
06.01.2015 Ботев и Локомотив заедно срещу агресията на хулиганите
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).