Вижте какво стори собственик на оборотна пицария в Пловдив!

Автор: Диана Бикова
Коментари (9)
21:08 / 24.10.2019
24344
Отрязано дърво разбуни духовете на живущите в кв. "Чайка", научи Plovdiv24.bg. Хората от квартала се възмущават, че здраво 40 - 50-годишно дърво е било пожертвано, тъй като пречи на... заведение.

Неприятният случай става до пицария "Сенди". Дървото е на тротоара на ул. "Волтер" на изхода към бул. "Санкт Петербург". Собственикът на заведението Хасан Хамуд, баща на бившия футболист на Локо Пд Ияд Хамуд, многократно е подавал в кметството на район "Източен" заявление с искане екип на "Паркове и градини" да отидат на място и да премахнат изкривеното дърво. От кметството обаче издават разрешение само за резитба и на практика само един път досега клоните са били подрязвани. Тогава Хамуд решава на своя глава да отсече дървото.

Живущи в квартала са подали сигнал в отдел "Екология" на кметството на "Източен", който е бил препратен по компетентност към Общинския инспекторат.

"След получаване на сигнала отидохме на проверка на място. Видяхме отсечения дънер, а на отсрещния тротоар беше стволът на дървото. Собственикът беше там и ни разказа, че е взел нещата в свои ръце, тъй като, въпреки многократните му искания за отстраняването, от районното кметство издали разрешение само за резитба" - разказа за Plovdiv24.bg зам.-шефът Общинския инспекторат Деляна Чалъкова. 

Инспекторите са съставили акт за административно нарушение за премахване на дърво на общински терен без необходимото разрешение от районната администрация. В 3-дневен срок бизнесменът може да обжалва акта. Наказателно постановление с размера на санкцията ще бъде издадено на по-късен етап, след предаване на цялата преписка по случая в община Пловдив, уточни Чалъкова.

Глобата за отсичане на дърво за физически лица е от 1000 до 5000 лв. От началото на годината това е четвърти случай, като всеки от тях е в различна част на града. Деляна Чалъкова припомни, че санкция се налага дори за премахване на дърво, различно от плодно, в границите на собствен имот.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).