Вижте как е изглеждал на младини Мильо, който всеки ден ни гледа от Главната

Автор: ИА Фокус
Коментари (2)
10:35 / 08.08.2023
29745
Ето как е изглеждал Мильо без така характерния му вече "бронзов оттенък", видяхме от Plovdiv24.bg  във Фейсбук групата "Акция "Фото Пловдивъ". Снимката е от по-млада възраст, като ясно се вижда, че е правена в студио.

Портретната фотография е много повече от просто обективна в случая, като улавя и характера му. Не може да се каже, че е бил хубавец, но пък с големите си уши и нос със сигурност се е откроявал в тълпата, а и едва ли нещо му е убягвало.

Вероятно и заради тази си колоритност, Мильо често е бил обект на внимание от известни фотографи, а и художници като Златю Бояджиев. 

Това далеч не е първата публикувана фотография на Михаил Тодоров (Мильо), но пък е единствената оцветена и то от по-млада възраст.

А ето и историята зад кадъра:

"Аз Ви предоставих тази снимка и за да няма чудене, и спекулации, веднага обяснявам: Снимката е направена във студиото на фотото, срещу кино "Балкан" (сега Бинго Балкан), известно като Фото ORWO. Фотографът е моят приятел Димитър Чаов - Димо, който лично ми предостави негативната фото-плака.

Историята е, че Мильо е обичал през зимата, да стои до печката и да гледа, как Димо снима "каките", като задължително, си е припявал познатата песничка... Така идва идеята и Димо, с малко зор, го е накарал да седне пред фотоапарата.

Това е, може би, единствената студийна снимка на Мильо. Да се знае! Преди да я публикувам, се чух с Димо, който даде съгласието си. Публикувам Ви и снимка на Авторът - Димитър Чаов - Димо, роден 1939г. Да е жив и здрав!", обясни Атанас Петров, който е предоставил фотото на групата.

Велизара Ангелова

Виж коментарите (2)

Още по темата (24):
12.03.2024 Спомени за баня "Здравец", която бе превърната в "Папараци"
06.03.2024 Двойка пътешественици: Защо повече хора не говорят за Пловдив? Този град е сред задължителните, които трябва да посетите
09.12.2023 Човекът, показващ стари снимки на Пловдив: Опитайте да се разходите по Главната, без да гледате магазините
03.12.2023 Вероятно малко хора знаят историята на тази къща в центъра на Пловдив
30.08.2023 Спомени от Пловдив: Видео на сватбари от 1990 г. показа незастроеното все още "Карловско шосе"
27.08.2023 Чужди туристи за Пловдив: Това е идеалният европейски град
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов
Официално: "Рогошко шосе" е отворено за движение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).