»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬ижте 4 нови предложени€ за облекчаване на трафика в ѕловдив!
јвтор: ≈кип Plovdiv24.bg 13:05 / 01.06.2018 оментари (15)8484
© Plovdiv24.bg
”— на —дружение "Ѕизнесът за ѕловдивУ се срещна и разговар€ с кмета на град ѕловдив »ван “отев и заместник-кмета –озалин ѕетков. “еми на работната среща б€ха:

1. “ранспортната обезпеченост и предприемане на бързи мерки за справ€не с проблемите по организаци€ на движението

2. ƒостъпна среда и графична чистота на града

3. ƒруги въпроси, свързани с реконструкци€ на пътища и обществените поръчки

ѕредставители на управителни€ орган на —дружението предложиха конкретни решени€ за облекчаване на трафика, обстойно обследвани от експерти във фирмите-членове, като например:

-† ћонтиране на 19 кръстовища на територи€та на града на светофар за десен завой с посто€нно мигаща жълта светлина, ко€то да преминава в зелена в синхрон със зелената светлина на основни€ светофар

-† »зграждане на кръгови кръстовища на м€сто на съществуващи кръстовища със светофарна уредба

- ¬ъвеждане на еднопосочно движение във вътрешноквартални улици в различни райони на града†

-† «адължаване на районните кметове по почистването и поддържането на поверените им територии от ненужни, остарели и изоставени предмети, съоръжени€, об€ви и пр.†

“отев пое ангажимент да се запознае подробно с предложени€та, както и запозна присъстващите с етапите и сроковете на завършване на инфраструктурните проекти в града, по които в момента се работи и които предсто€т да започнат, както и много нови идеи за развитие на ѕловдив.†

¬сички от ”правителни€ съвет на —дружението се обединиха около предложението за среща с ћеждуведомствената комиси€ към ќбщина ѕловдив за съвместно обсъждане и решаване на транспортните проблеми, както и регул€рни двустранни срещи между кмета и членове на —дружението.††


ќще по темата: общо новини по темата: 458
03.05.2019 »
02.05.2019 »
02.05.2019 »
01.05.2019 »
22.04.2019 »
15.04.2019 »
предишна страница [ 1/77 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ѕървото и най важното е всички гаражи превърнати във офиси да си приемат правилни€ статут за да се приберат кочините домуващи по улиците! —ледва удъжен сигнал на зеленото по кръстовищата! Ќе може зеленото да го чакаш 15 минути и като дойде да светне за 10 секунди!ѕосле разшир€ване на всички възможни улици!
0
 
 
1 иде€ - купете си колела рЯШВрЯШВрЯШВ
+1
 
 
∆ълт светофар над€сно ще се ползва от най-л€ва лента. Ќ€ма значение дали е кръгово или светофар, и на двете прав€т еднакво ѕ“ѕ-та. ƒори вече има нов спорт, скочи в кръговото. ≈днопосочно в малките улици не се спазва никъде, н€ма смисъл да се купуват знаци, които н€ма да се спазват. ѕоследното тр€бва да важи за паркиралите каруци по всички булеврди. ƒа се причисл€т към ненужните, остарели и изоставени предмети и да се извозват към моргите с платформи. “ова което планират е излишно, защото вече го има но не прави никаква разлика. ћного по-добре ще е да се снимат всички кръстовища известно време тайно. «а да могат да натрупат нарушени€, че да са готови за взимане на книжките. Ќа 70% ще им ги вземат, защото са каруцари. —лед това  ј“ само тр€бва да провер€ва за гражданска и книжка.  ойто бъде хванат без книжка - бараката в моргата и глоба.
+4
 
 
»ма много кръстовища,на които може да се разреши завой нал€во и/или над€сно от средна лента,особено на тези с турбинно пропускане.
+5
 
 
≈дин много подцен€ван проблем, който силно увеличава задръствани€та по натоварени кръстовища е неадекватното регулиране на пешеходните светофари. ѕо света отдавна пешеходните секции действат на разбивки - пускат пешеходците през едното платно, за да стигнат до острова, докато за другото още е червено. “ук си свети червено и за двете платна и вместо пешеходците да изминат половината разсто€ние без конфликт с автомобилите, за да могат после да преминат по-бързо, те могат да тръгнат да пресичат на зелено едва когато са достъпни и двете платна - и започва да се точи един керван, а завиващите коли се трупат за следващи€ сигнал. — новите светофари е елементарно да се реши този проблем, но преди това се иска да се приложи елементарна мисъл.
+3
 
 
¬ърнете секундарниците и удължете зеленото на светофарите
+3
 
 
предлагам пред хотел »мпериал, кръгово кръстовище в равностранен триъгълник от поне 7 лентов булевард и тунел с изход при пощата, минаващ под –одопа и директно на  санти в √ърци€ и всички от ’асково, ѕазарджик,  ърджали, —мол€н и т.н изрично разрешение да карат с поне 120км/ч по √лавната и специално пък те€ от  ърджали, даже може да си спират пред ѕощата на разкопките, докато не се разбере на кой е терена.....така барем малко ще приличаме на ≈вропейска столица на баш културата и баш майсторите
+2
 
 
- ћонтиране на 19 кръстовища на територи€та на града на светофар за десен завой с посто€нно мигаща жълта светлина, ко€то да преминава в зелена в синхрон със зелената светлина на основни€ светофар ...... ѕо тъпо нещо не б€х чел скоро.
+1
 
 
щом има нужда н€кой да му ги каже тез работии.....
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћай 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
ѕодобр€ват градската среда в ѕловдив по ќѕ†"–егиони в растеж"
¬  ћарица, сезон 2017/2018
≈вроизбори 2019
Ѕургас под обсада заради главорезите на ћитьо ќчите
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
ќт къде пазарувате хранителни стоки?
ћагазин на гол€ма международна верига
ћагазин на гол€ма българска верига
 вартален магазин
ѕоръчвам всичко онлайн
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: