Вигенин: Борисов е единственият, който за пореден път приложи измама

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:54 / 07.10.2022
4847
Кристиан Вигенин бе водач в две листи на изборите - в Пловдив-град и в Ямбол. Водачът и зам.-шеф на БСП избра да стане депутат от Ямбол и така пловдивският лидер на социалистите Иван Петков, който бе втори в листата, ще влезе в новия парламент.

Ето равносметката на Вигенин, публикувана в страницата му във фейсбук:

Никога не съм работил за преференции, не съм и обръщал внимание в предишни избори. Вчера обаче един репортаж ме провокира да погледна. И резултатът ми дава повод да благодаря още веднъж на хората, които изрично са отбелязали моето име при гласуването си за БСП. Макар и резултатът на партията да е малко по-нисък и в Ямбол, и в Пловдив спрямо октомври 2021 г., преференциите ми са два пъти повече – в Ямбол от 438 на 970, в Пловдив – от 851 на 1611. Това са 16-17% от гласувалите за БСП и в двата региона.

Приемам това и като лична оценка за работата ми като народен представител в този период, и като потвърждение, че решението да водя и двете листи е било правилно. Беше изключително трудно да се прави активна кампания в два региона, но местните структури знаят, че положих всички усилия да направим активна и по-модерна кампания, вкл. като разширим значително обхвата на онлайн-присъствието на регионално равнище.

Днес е срокът избраните на две места народни представители да обявят от кой район ще влязат. Бойко Борисов е единственият, който за пореден път прилага измамата да води две листи (едната в Пловдив), след което изобщо не влиза в парламента. Не разбирам избирателите на ГЕРБ защо гласуват за Борисов отново и отново, а всеки път получават нещо друго.

За мен изборът е труден точно защото се опасявам избирателите да не се почувстват излъгани. Като избирам да вляза от Ямбол, искам да уверя пловдивчани, че в НС ще представлявам и двата региона.

След мен в листата на Пловдив е 35-годишният Иван Петков, с когото създадохме силен екип още миналата година и съм убеден, че заедно ще работим успешно за изпълнението на ангажиментите, които поехме пред пловдивчани по време на кампанията.

В Ямболска област ще продължим работата по големите проекти за областта, които са не само политически ангажимент, а и лична кауза, като бих изправил пред скоба новия болничен комплекс. Ще направим внимателен преглед на резултатите и ще подобрим работата община по община, защото въпреки постигнатия отново най-висок резултат за БСП в страната, два пъти по-висок от националния, потенциалът ни е по-голям и за нас БСП да бъде първа политическа сила в областта остава достижима цел.

Виж коментарите (3)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).