ВиК отговорно за ранното затваряне на "Ал. Стамболийски" и провалените празници на жителите на "Южен"

Автор: Георги Кирилов
Коментари (8)
11:13 / 06.12.2022
12257
Абсолютна драма за живеещите в район "Южен" се оказа затварянето на част от бул. "Александър Стамболийски" заради големия ВиК проект Южен обходен колектор. Коледният подарък за пловдивчани са огромните задръствания и много нерви. И не на последно място - поредното неспазено обещание.

Първо булевардът нямаше да се затваря за движение. После се оказа, че все пак трябва да се спрат колите, но това ще стане след Нова година, за да не се притесняват хората по празниците. Изненадващо обаче, още в началото на декември, движението по част от булеварда бе спряно. Какво всъщност се случи? Отговор дават от ОП "Организация и контрол на транспорта":

"Общината положи усилия да отложи за след празниците затварянето на части от бул. "Александър Стамболийски" във връзка с различните етапи от изграждането на южния обходен колектор по проекта на ВиК. По този въпрос дори беше постигнато разбиране на среща на заместник-кметове с техническия ръководител на обекта.

Затварянето от 5 декември е поискано от страна на ВиК по молба на фирмата-изпълнител с мотива, че всяка отстрочка ще се отрази отрицателно върху линейния график. Община Пловдив, както и Пътна полиция, проявиха разбиране, тъй като става въпрос за милиони левове по много важен за града европейски проект.

В момента е затворен само участъкът от кръстовището с ул. "Димитър Талев" до продължението на бул. "Македония", което се намира срещу затвора. Кръстовището с "Димитър Талев" остава отворено. Временната организация на движението е съобразена така, че създава възможно най-малко проблеми за придвижването на пловдивчани преди празниците.

Община Пловдив моли гражданите за извинение и се надява на разбиране от тяхна страна. От "Организация и контрол на транспорта" предупреждават шофьорите да се съобразяват с посочените на указателните табели обходни маршрути."

От ВиК обаче не е поискано нито извинение, нито е проявено каквото и да е разбиране към жителите на Пловдив.

От повече от година водното дружество се управлява по скандален начин от временно изпълняващия длъжността управител Огнян Кулишев

Очаквайте още днес в Plovdiv24.bg скандални разкрития за нередностите във ВиК Пловдив и до какви последствия ще доведат те за временния управител.

През октомври кметът Здравко Димитров съобщи, че трафикът в "Южен" ще бъде отпушен с нов път на мястото на глуха жп линия. Няма яснота докъде е стигнало развитието на това намерение. Идеята е улицата да свързва "Коматевско шосе" през "Поручик Въльо Стефов" и "Димитър Талев", като по този начин се създаде алтернативно трасе за придвижване след затварянето "Александър Стамболийски". Дори да се пристъпи към реализацията на проекта, административната процедура е толкова продължителна, че няма да се приключи за месец-два.

Виж коментарите (8)

Още по темата (132):
01.05.2024 Кметът на "Южен": На мен също не ми харесва, но сме в заварено положение
30.04.2024 Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
27.04.2024 Сигнал: Това истина ли е?
22.04.2024 Завършват ремонт на ключово кръстовище, ама не го пускат за движение
11.04.2024 Търпението на пловдивчанин се изчерпа: Драги тарикати, разберете, че не сте нещо повече от всички останали
10.04.2024 Поредно неспазено обещание в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).