Вегани готвят нещо невиждано в центъра на Пловдив! Ще има ли хора в тарелки и зомбита, ядящи месо?

Автор: Васил Динев
Коментари (203)
14:13 / 27.07.2017
39831
На редакционната поща на Plovdiv24.bg днес се получи писмо, изпратено ни от "Българския вегански съюз". Публикуваме го едно към едно без редакторска намеса: 

От сдружение Български вегански съюз ви информираме, че събота в град Пловдив, на Централния площад до фонтана, от 18:00 до 21:30 часа ще проведем революционен и исторически първи веган протест в Пловдив!  

Как изглеждаше подобен протест преди близо година в София - можете да си припомните тук. Тогава хора в тарелки, опаковани като пилета, човек на чеверме и зомбита, ядящи месо, бяха само част от акцията.

Справка показва и какъв е манифестът на организацията:

Ние вървим на тази земя с огън в ръце. С огън в очите. Живеем, за да се борим за справедливост. Ние правим революция, пишем история. Ние сме съюз от веган аболиционисти.

Ние споделяме обща система от убеждения и живеем според етиката, че всеки невинен живот е свещен и трябва да има правото да изживее естественото си състояние на съществуване в мир, без намеса. Тази единствена етика гарантира, че на всеки живот, от бебе или пораснал човек (черен, бял, мъж или жена) до животно или неговия хабитат, се гарантират еднакви права със свобода за всички, независимо от нечии пристрастия към тях. 

Според принципите на БВС, на всеки се разрешава да прави това, което желае, стига неговите действия да не нарушават правата на друг. Всяко действие, което пречи на тези права, няма да бъде считано за "право" и следователно няма да бъде толерирано. Тези, които нараняват или разрушават живота около тях, или създават ситуации, в които животът или неговото качество са застрашени, от този момент нататък няма да бъдат считани за невинни и няма да имат права на свой ред.

Ние се борим за всички невинни жертви. Срещу безброй несправедливости. Борба! - Борба за свобода. Обединени, ние стоим. Ние сме легион. Гласът на безгласните. Това е революция. Ние сме врагът на робската система. Ние разбиваме лицемерието. Unus pro omnibus, omnes pro uno. Един за всички, всички за един. Ние сме силни - ние сме едно. "Български вегански съюз". Пламенна треска гори в сърцата ни, във вените ни. Вашата кръв, нашата кръв. Всяка кръв тече еднакво. Погледнете реалността. Отворете очите и съзнането си. Нищо не е наред в този свят. Всички ние трябва да се борим за справедливост и свобода! Вдигнете юмруци! Юмруци горе!

Веган = справедливост, НЕ състрадание.


Виж коментарите (203)

Още по темата (4):
29.07.2017 Вегани: Все едно педофилите да искат да изнасилват законно деца. Животните са поробени като черните хора преди 2 века
29.07.2017 Така изглеждаше "невижданият и революционен" протест на веганите в
Пловдив!
28.07.2017 Ще стане ли Пловдив свидетел на нещо невиждано? Ето какво готвят веганите
27.07.2017 Вегани с люта закана: Това ще влезе завинаги в историята на Пловдив! Тотална веганизация!
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).