Вече кърпят плочките на Централния площад

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:45 / 12.06.2012
6377
ОП "Чистота" вече работи по ремонта на плочките на Централния площад, видя репортер на Plovdiv24.bg. Служители на общинското предприятие са оградили част от мястото пред бившия Партиен дом и запълваха със специална смес т.н. "кратери" в настилката, рушаща се от години.

"Идеята е по целия площад, където има дупки и пукнатини, те да се запълнят със смес от цимент, мозайка и да се шлайфат отгоре. Целите плочки, които ще бъдат извадени от зоната на археологическите разкопки пред Пощата, ще бъдат поставени на местата, където липсват такива", разказа пред наш репортер шефът на "Чистота" Иван Стоянов.  Той уточни, че се поставя и арматура от мрежа с цел слоят да стане по-дебел, за да може закърпената и на места подменена настилка да изкара поне една година.

Припомняме, че в края на лятото Община Пловдив ще стартира конкурс за цялостно проектиране на Централния площад. Процедурата ще се осъществи на базата на археологическите разкопки пред Пощата, поясни кметът Иван Тотев и уточни, че конкурсът по ЗОП ще е двустепенен, като първият етап ще е на ниво изработване на художествения проект, а вторият - на ниво технически проект.

Настилката на Централния площад е в окаяно състояние не от сега. Плочките са изпочупени, на места образувалите се дупки са със застрашителни размери. За да минеш, без да попаднеш на някой от "кратерите" там, се налага да прескачаш солидни участъци от счупени плочки. Дори на служителките от "ОП "Чистота" е доста трудно да премитат ръчно площада, тъй като наред с боклуците събират остатъци от плочки и после отново ги поставят на празните участъци.

Има дори случаи и на хора със счупени крайници, заради дупките пред Пощата, разказаха някои от търговците там.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (4):
29.08.2013 Питат пловдивчани: Как искате да изглежда площад "Централен"?
17.01.2013 Обявяват конкурса за новата визия на Централния площад през лятото
11.06.2012 Запълват "кратерите" пред Централна поща
29.12.2011 След сигнал на Plovdiv24.bg кметът обеща да запълнят "кратерите" пред
Пощата
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).