ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вече има недоволни от новото-старо решение по въпроса за картите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:52 / 05.11.2009Коментари (2)3464
© Plovdiv24.bg
"Сътворихме нещо безпринципно с работа на парче в последния момент. Жестоко ощетени ще бъдат нашите ученици и студенти - бъдещето на България. По неприятен начин удряме по тях, по бюджета и по данъкоплатците", коментира общинският съветник Тодор Христев, който единствен гласува против взетото днес решение от местния парламент и догодина да се запази сегашната методика за издаване на картите за масовия градски транспорт, предаде репортер на Plovdvi24.bg.

Почти с пълно мнозинство присъстващите съветници приеха: ученици, студенти, докторанти и граждани с над 50% инвалидност, пенсионери, майки с деца до 3-годишна възраст, ветерани от войните да си купуват карти за цялата година и при всяко качване в автобус да си плащат билетче по 50 стотинки.

Имаше голям обществен интерес към тазсутрешния дебат, продължил близо 2 часа. Бяха дошли пенсионери, инвалиди, студенти. "Взетото в последния момент решение никак не ни удовлетворява. Да плащаме по 2 лева дневно за 4 пътувания до различните сгради на университетите и общежитията, прави 40 лева месечно за 20 учебни дни. Та на нас по-изгодно би ни било да си купуваме две карти по 13 лева, каквото беше предишното предложение. Ние точно срещу тези 26 лева бяхме и искахме да плащаме около 17-18 лева месечно за една плюс втора карта с намаление", заяви председателят на студентския съвет в ПУ "Паисий Хилендарски" Анелия Дакова пред нашия репортер, а после и пред общинските съветници.

Над 70-годишен пенсионер, първоначално зарадван, че се запазва старият начин за пътуване, бе неприятно изненадан, когато разбра, че всъщност вече ще трябва да плаща и по 50 стотинки за билетче. Като си направи сметка с химикалката, се оказа, че ще му струва твърде скъпо. Той показа на репортера сегашната си карта за цяла година от 70 лева, полагаема се за неговата 320 лева пенсия, срещу която безплатно пътува в масовия транспорт. "Ами сега? Май нещо не стана както трябва", позамисли се той.

Надя Танева внесено предложение инвалидите да плащат по 25 стотинки за билетче, но Николай Радев й се противопостави, че не може да се разделят различните социални групи. "Щом Общинският съвет ще взема решение от догодина колко да струва билетчето, то тогава предлагам то да си възстанови цената от 80 стотинки", хвърли бомба Димитър Керин, но събра едва 20 гласа, повечето от които от ГЕРБ.

"Най-лесно ще е всички да пътуват без пари, но ще са нужни компенсации от десетки милиони левове от бюджета. Ще трябва да зарежем всичко останало. Непопулярна е мярката с вдигането на цените, но, разберете - не стават така нещата, както ни се иска", почти се примоли кметът Славчо Атанасов.

Решението е взето. Вероятно, осмисляйки го, повечето, които сега изглеждат доволни, утре ще отправят своите нови възражения и претенции. Още днес следобед от 16 часа студентите ще се съберат шред ректората на ПУ "паисий Хилендарски", за да обсъдят какво да предприемат срещу неприемливото за тях решение.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 85
12.03.2011 »
11.03.2011 »
24.02.2011 »
24.11.2010 »
27.10.2010 »
26.10.2010 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А ние, които трябва да плащаме пълната ст-ст на билета трявба най-много да мрънкаме....какво да кажа, като трбява да давам по 4лв/ден, а!? И нямам право на карти...айдеее....за качество се плаща. Като искаме нови рейсове - плащаме. Друг е въпросът колко са некадърни тези в общината - да вземат да се поучат малко от софийските практики - таймери, билети, дневни карти, или просто да зонират Пловдив.
0
 
 
И как те ще са ощетени? Като ощетен може да се нарече само Общината и превозвачите, а пък Общината тези пари ги взима от нашите данъци!!! До сега нещата са били по този начин! До дек месец картата е 5 лв за всички линии и с 50 % при пътуване, след Нова година , ако искат друга карта, пак да е 5 лв и с 50% и ето ги 10-те лева за карта за 1 година, също като миналата година! Пффффф.... много прост кмет и ОС! Затова, пловдивчани, следващите кметски избори са много важни за Плд и най-важното е да се гласува! Айде , със здраве!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: