Важно за пловдивските студенти: Още днес можете да си намерите работа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
07:15 / 14.04.2016
7525
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
47 фирми ще участват на започващия днес в Техническия университет - София, филиал Пловдив форум "Стажове 2016". За втори път Военното окръжие в Пловдив се включва в надпреварата за дефицитните инженерни кадри. 

Военната индустрия пък е представена традиционно от фирма "Арсенал" АД, която е много активна при търсенето на висши технически специалисти, като разчита не само на завършващи студенти, но и обучава свои кадри на място в Казанлък, чрез преподаватели от Филиала в Пловдив. 

Във форум "Стажове 2016" най-голямо е участието на фирми от машиностроенето - автомобилостроене, уредостроене, електрозахранване, авиационна индустрия и IT индустрията. 

В конкуренцията се включват и компании "ловци на мозъци", които търсят специалисти за свои клиенти в цял свят. 

Какво предлагат?

Студентите от Филиала на Техническия университет - София в Пловдив ще проучват и ще се възползват от предимствата, които дава острата конкуренция между компаниите на форум "Стажове 2016". 

При допитване до част от фирмите, участващи във форума, беше уточнено, че всички разчитат да привлекат потенциални кадри с добро заплащане - от 550 до 750 лева за месец, без да включват в тази сума социални придобивки като безплатен транспорт, безплатно общежитие, безплатна храна. 

От бъдещите инженери обаче се очаква да владеят езици - най-често английски и немски, да познават основите на компютърното проектиране, а IT индустрията предпочита познания по основни компютърни езици. 

Сред фирмите, които ще вземат участие във форума, който се провежда за пета поредна година във Филиала, са и новите инвеститори в региона: "Осрам Лайтинг", "Сенсата Технолоджис" и "Сименс", както и Bulpros - най-бързо растящата технологична компания в България и номер 12 в Централна и Източна Европа; "Фесто" - световният лидер в индустриалната автоматизация; две фирми от Панагюрище - "Оптикс" АД и "Оптикоелектрон Груп" АД, специализирани в проектиране и производството на високотехнологични оптикомеханични и оптикоелектронни уреди и системи за наблюдение, контрол и насочване, с военно и гражданско предназначение, други.

"Близо 25 на сто от фирмите, участващи във "Форум Стажове 2016", са позиционирани в "Тракия икономическа зона" край Пловдив. На "Форум стажове 2016" ще представим на студентите нашия проект за социални жилища, където започващите работа инженери ще имат добър битов стандарт за семейството си в началото на кариерата", каза Катя Стайкова, директор "Връзки с обществеността" в "Тракия икономическа зона". 

"Целта ни е младите българи да предпочетат да останат да работят и живеят тук, като получават достоен стандарт на живот. Прогнозите ни са, че през следващите 10 години в Тракия икономическа зона ще бъдат разкрити нови 30 000 работни места", заключи Катя Стайкова. 

Виж коментарите (3)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).