ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Важна информация от EVN
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 14.04.2016Коментари (1)8531
© Plovdiv24.bg
EVN
3 адреса в Пловдив

6 коментара за EVN
Като част от подготовката на EVN България за предстоящата пълна либерализация на пазара на електроенергия компанията информира, че през периода май-юни 2016 г. ще се осъществи еднократна промяна на сроковете за фактуриране и плащане на фактури за електроенергия за потребителите в Югоизточна България.

За част от клиентите на EVN България това означава еднократно излизане по-рано на каса на фактурата им през месец май, а за други през месец юни. В резултат част от клиентите ще имат за плащане две фактури през месец май 2016 г., а другите през юни 2016 г.

Общият брой фактури за годината остава 12. Всяка от фактурите ще бъде на база реален отчет за реално консумирана електроенергия за конкретно посочен отчетен период, не по-дълъг от 31 дни. 

Няма да има клиенти с удължен срок на отчитане поради промяната, като сроковете на отчитане остават непроменени. Както и досега, всеки клиент ще заплати единствено това, което реално е потребил. Новите срокове на плащане ще са посочени във всяка една фактура и касов бон. Еднократната промяна на издаване на фактури се налага поради преминаване към новия график.

Новите срокове за фактуриране и плащане ще бъдат в 4 периода в месеца съобразно календарните седмици за отчитане. С това заплащането на енергията ще става в по-кратък срок след нейното отчитане, вместо месец по-късно както е в момента. Промяната ще улесни процесите по смяна на доставчик, обмена на данни и движението на паричните потоци между всички участници на свободния пазар.

Допълнителен положителен ефект за клиентите е, че те вече ще получават информация за своята сметка в много по-кратък срок и максимално близко до извършване на отчитането. Например, към момента консумираната енергия през месец март се заплаща през по-топлия месец май. 

Това често води до неразбиране относно размера на фактурите, защото клиентите ги свързват с непосредственото потребление през месеца преди издаването им. 

Така често се пропуска фактът, че енергията е потребена един месец по-рано, при по-студено време, което влияе директно на потреблението. С приближаване на плащането до периода на потреблението, това неразбиране се елиминира.

Избраният период за преминаване към новия график е с най-ниска консумация и размер на фактури през годината, така че да се минимизират неудобствата за клиентите. По време на преходния период EVN България няма да начислява лихви за забавено плащане за издадените фактури през май и юни.

Процесът на изключване поради просрочие също ще бъде организиран по начин, който да не доведе до неудобства за клиентите по време на промяната.

В тази връзка информация за новите срокове ще бъде поставена в касовите салони на "Български пощи", в EVN Офиси, във всяка една фактура, както и на интернет страницата на дружеството. EVN България провежда информационна кампания за запознаване на клиентите и институциите с промяната. 

Клиентите могат по всяко време да заявят по имейл или в EVN Офис получаване на безплатни SMS или имейл за информация за сметка и за предстоящо прекъсване в случай на пропуснато плащане.



Още по темата: общо новини по темата: 235
28.07.2022 »
28.04.2020 »
25.04.2020 »
01.07.2016 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 14.04.2016 г.
+8
 
 
Толкова са некадърни, че аз не им вярвам все, ще се намери някой да обърка нещо в и без това скучната си работа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: