Вандалският акт на Альоша в Пловдив ядоса Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (72)
16:21 / 02.03.2017
20027
Русия изпрати нота в българското министерство на външните работи във връзка с вандалския акт срещу паметника "Альоша" в Пловдив, съобщи на брифинг в Москва говорителката на руското МВнР Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Получихме много въпроси от руски граждани, това беше реакция на възмущение на руснаците от грубия акт на вандализъм, извършен на 21 февруари срещу световноизвестния паметник на съветския воин освободител в българския град Пловдив", заяви Захарова. Тя припомни, че и в Русия, и в България, наричат този паметник "Альоша". 

Захарова добави, че "във връзка с грубия вандалски акт", в българското външно министерство е изпратена нота, в която се изразява "сериозната загриженост на руската страна от циничността на това противоправно действие, извършено в обявения от българското правителство официален ден на почит на борците срещу нацизма в Република България".

Говорителят на руското МВнР съобщи също, че руското посолство в България е "поискало да се вземат изчерпателни мерки за привеждане на мемориала в подходящия вид, щателно разследване на инцидента и привличане на виновните към отговорност".


Виж коментарите (72)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).