Вадят кокошки, възглавници и зелки от тръбите в "Столипиново"

Автор: Георги Василев
Коментари (3)
13:16 / 08.01.2020
19875
Стана ясна причината за наводненията в квартал "Столипиново“, които дори стават предпоставка за катастрофи в района на улица "Сокол“. Избените помещения на прилежащите ромски блокове са под вода от над 25 години, а единственият начин за отводняване е през прозорците на мазетата. Така водата се стича навън и сама намира пътя си до дъждоприемните шахти. Това заяви пред журналисти ВиК шефът Спартак Николов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Директорът на дружеството обясни, че това е и причината да не може да бъде засечено точно колко вода се изразходва във въпросните блокове - общите водомери също са в приземните помещения, които са наводнени. Служители на дружеството са вадили кокошки, възглавници и цели глави зеле от мазетата.

"От години тези помещения са се превърнали в отводнителни шахти. Причината е, че вътрешната водопроводна мрежа е абсолютно компрометирана. Тази мрежа обаче не е собственост на ВиК, а на община Пловдив“, коментира Николов.

За да се реши проблемът, беше свикана и днешната работна среща, в която участваха областният управител Дани Каназирева кметът на район "Източен" Иван Стоянов, управителят на ВиК Пловдив Спартак Николов и експертът в областна администрация инж. Митко Стойчев.

Предстои избите да бъдат отводнени, за което ще бъде търсено съдействие от "Гражданска защита". След това ще бъде направено обследване. В най-лошия вариант блоковете ще трябва да бъдат съборени. Ако ситуацията се окаже по-добра, може да бъдат поставени нови канални отклонения.

Областният управител настоя за съвместна работа между институциите. "В годините назад никой не е искал да влезе в този квартал и да започне да решава проблемите, за които всички плащаме. Трябва съвместна работа между институциите. Ако само се прехвърля само топката, няма да се стигне до решение“, коментира Каназирева.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).