ВМРО с тежък удар по 3 района и куп институции в Пловдив

Автор: Георги Василев
Коментари (3)
11:02 / 26.02.2020
7652
Ръководството на ВМРО-Пловдив нанесе тежък удар по три пловдивски района и половин дузина институции. Това се случи на пресконференция днес, в която участваха Борислав Инчев, Стефан Послийски, Камен Шишманов и Димчо Петров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Повод за събитието беше появила се в медийното пространство новина за отглеждането на овце в район "Източен“ и незнанието на районния кмет Иван Стоянов за проблема. Борислав Инчев припомни, че Стоянов е бил шеф на ОП "Чистота“ в продължение на 8 години и многократно е обяснявал как проблемите в района се решават и никой не познава района като него.

Освен за нелегалното отглеждане на животни, от ВМРО подчертаха и проблема с незаконното строителство, който е текущ в районите "Източен“, "Северен“ и "Централен“ - там има места, до които не може да стигне пожарна, линейка или полиция.

"Докога ще се правим, че този проблем не съществува? На последното обществено обсъждане предложихме 500 000 лева за премахването на такива постройки! Колко от общинските жилища се обитават от самонанесли се лица? Колко от настанените не са си плащали наемите за повече от 3 месеца? Има ли информация колко от тези жилища имат неплатени сметки за вода и в какъв размер са?

Има ли започнати процедури по прекратяване на договори? Кога ще бъдат извадени тези наематели и кога ще бъдат събрани парите, които дължат“, попита Инчев, който подчерта, че от ВМРО са изискали въпросните данни от администрацията по Закона за достъп до обществена информация.

Според представителите на партията, над 3 милиона лева ще бъдат опростени на жителите на Столипиново. Други проблеми са превръщането на зелените площи в квартала в сметища, въпреки наличието на общинска полиция, общинска охрана и общински инспекторат.

"Трябва да се предприемат мерки срещу незаконното строителство, администрацията да влезе в своите правомощия и да докаже, че етническото общество не се използва в нейна полза. В момента община Пловдив е във застой, защото не се търсят тези дължими средства - 50 милиона, които трябва да се съберат“, категорични са от партията.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).