ВМРО-НИЕ няма да подкрепи избора на районните кметове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:10 / 16.11.2011
3537
Групата на ВМРО-НИЕ няма да подкрепи избора на районните кметове, който ще се гледа на първото редовно заседание на новия Общински съвет, нашата позиция е категорично "не", заяви председателят на групата общински съветници на партията Славчо Атанасов на пресконференция на ВМРО-НИЕ днес. Той посочи, че не става дума за личностна оценка на районните кметове, а за принципна позиция на партията. "Не можем да подкрепим едно управление, дошло на власт по несправедлив и криминален начин", каза Славчо Атанасов.

Общинският съветник от ВМРО-НИЕ Камен Шишманов ще изнесе пред съветниците утре данни и факти, които оборват доклада на шефа на ОП "Жилфонд" Румен Лемберов и доказват, че Лемберов говори неистини, стана ясно на пресконференцията на ВМРО-НИЕ. Припомняме, че в доклад на Лемберов, появил се чак сега, след изборите, се твърди как новото звено за запълване на уличните дупки, създадено към ОП "Жилфонд" в последната година от мандата на Славчо Атанасов било нерентабилно. 

"Лемберов включва в тази оценка за нерентабилност и цената на закупените вече машини. Да не говорим, че цената за запълване на кв.м., посочена от Лемберов като нерентабилна пак е по-ниска от цената, на която Иван Тотев като кмет на "Източен" ремонтираше и запълваше уличните дупки", коментира Славчо Атанасов и завърши с риторичния въпрос: "След като звеното е нерентабилно и г-н Лемберов като шеф на "Жилфонд" е знаел това, защо не написа докладна до мен, а прави това сега, може би накаран от някого или пък чисто слагачески?"

Групата на ВМРО-НИЕ ще гласува предложението за втората вноска на Община Пловдив във фонда за развитие на за летище Пловдив, съобщи още Славчо Атанасов и напомни, че такова предложение е направено още от Александър Долев, в качеството му на временно изпълняващ длъжността кмет в края на изминалия мандат. "И понеже сме на тема летище, видяхме, че още една предизборна лъжа на ГЕРБ лъсна - по време на кампанията те твърдяха, че линията Пловдив-Милано ще бъде закрита заради общината, тъй като не сме внесли вноската. Сега стана ясно, че тази линия се закрива поради нерентабилност, посочи още Славчо Атанасов.

 

 

 


Виж коментарите (9)

Още по темата (174):
29.10.2013 Общинският съвет с двама нови заместник-председатели
24.04.2012 Райна Петрова презентира програмата за управление на района
17.04.2012 Районните кметове представят програмите си за управление до 2015-та
20.02.2012 Софиянка оглави ОП "Европейски политики и сътрудничество"
17.02.2012 Тотев: За 100 дни "сграбчихме" всички възможности за финансиране
14.02.2012 Шефката на "Старинен Пловдив" е подписала оставката си
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).