В търговете за ДКЦ да се привлекат кандидати от Европа ще иска СДС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:34 / 16.02.2009
2516
Ненужна истерия се завихрила около приватизацията на ДКЦ-тата според ръководството на СДС, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според лидера Николай Караиванов в общественото пространство се спекулирало по въпроса. "Ние сме за приватизация, в която лекарите да участват не само в предхождащия обществен дебат, но и в самия приватизационен процес", обяви той на пресконференция днес. На последната общинска сесия е била дадена зелена улица само за проучвателния период за бъдещо приватизиране. "Парите и бизнесът се управляват по-добре, ако са в частни ръце, още повече, че тези ръце може да бъдат лекарски", категоричен е Караиванов.

"Приватизация ще има само след прецизиране на условията, по които да стане тя. При нас не стои въпросът дали, а кога и как", обясни директорът на пловдивската агенция за приватизация Чавдар Марев. Според него най-рано догодина може да се пристъпи към реалната продажба на лечебните заведения. СДС ще настоява не просто да се изпълни законът, според който в ДКЦ-тата трябва да останат минимум три дейности, а да се запазят и дори разширят извършваните досега. Синята партия ще настоява за продажба на поликлиниките чрез публичен търг с явно наддаване при ясно определени условия и задължения на купувачите, както и да бъде гарантирано, че след преминаването им в частни ръце няма да има увеличения на таксите за прегледи на пациентите. Популяризирането на предстоящото раздържавяване в цяла Европа е важно за привличането на кандидат-купувачи, които да гарантират възможно най-доброто здравеопазване за пловдивчани. СДС щяло да се включи с най-добрите си експерти в изготвянето на здравната стратегия на общината, обещаха от синята партия.

Подкрепяте ли приватизацията или я отхвърляте? Допада ли ви идеята на кмета за реферндум? На всички тези въпроси можете да дадете своето мнение в специално изградения за целта от Plovdiv24.bg форум. За целта влезте ТУК!

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)

Още по темата (50):
07.12.2010 Медици от ДКЦ - 6 защитават шефката си с подписка
29.06.2010 ДКЦ-5 с нов шеф
29.06.2010 Стоматолог става шеф на ДКЦ - 5?
14.06.2010 Лекари: Работим все едно сме преследвани престъпници
09.06.2010 Техническа грешка провали избора на шефове на ДКЦ-та
08.06.2010 Лекари заплашват с протести, ако проблемът с направленията не бъде решен
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят редица правилници и наредба на Община Пловдив
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...
Риба на фурна с гарнитура докара разстройство на деца в Пловдив
Откриха много наркотици в апартамент в Кючука!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).