В "Северен": Хората се молят за ремонт, районният кмет само кима с глава!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
16:05 / 19.11.2018
6753
Пловдивчанин описа одисеята си в опит да измоли ремонт на тротоара пред дома си, като крайна мярка мъжът дори е писал на кмета. Ето и същността на проблема, описан пред Plovdiv24.bg:

"Уважаеми г-н кмет, обръщам се към Вас в качеството си на домоуправител, както и на живущ към съответния адрес. Съгласно ЗУЕС последната ни пререгистрация в районното кметството е под № 952/1 от 14/12/2017г.

От години водим една дълга и видно към момента неуспешна кореспонденция с кмета на район "Северен" за пренареждане на тротоарните плочки на адреса ни - от една страна разрушени от кореновата система на дърветата, от друга - постоянно влизащите автомобили, както и да се ремонтират стълбичките чрез които гражданите да стигнат да булеварда. А както знаем много от тези граждани са възрастни хора, такива с помощни средства, както и такива със специални нужди", пише мъжът.

"Ходил съм на редица "срещи" с районния кмет инж. Ральо Ралев, все се записва, все се кима с глава и никога не се дава някакъв конкретен отговор. Неофициално разбирам, че община Пловдив не дава пари за ремонти на тази част от район "Северен". Искал съм да получа писмен отговор, но никога не съм получил такъв. Разбирам защо.

За ваша информация - за проблема, в качеството си на домоуправител на адреса и като съсед, съм потърсил помощ от районното кметство още през 2017г. Заведено е под вх. № 3-94-00 – 16543 от дата 29.09.2017г. Във времето и много други съседни са пускали жалби по въпроса, но отговорът е много думи без какъвто и да е смисъл.

Мога да Ви уверя, че с този сигнал изразявам мнението и желанието на живущите от бул. "България" №200 до бул. "България" № 212 да имаме тротоар, а не подобие на такова нещо на адресите си. И пак срещи с кмета, пак кимане с глава като кукувица от стенен часовник, пак кукане и лъжи, глупави обяснения, тъпи извинения и оправдания, че община Пловдив не дава пари, на район "Северен".

Е, тогава следва да ви попитам, г-н Тотев:

Какво против имате гражданите на район "Северен"? С какво право решавате, че жителите на район "Северен" нямат право на нормални тротоари, нямат право на вода за напояване на градинките около блоковете? Постоянно се говори за изразяване на гражданска позиция, но дори и след това администрацията ме счита за досадник или просто един "хахав домоуправител". Държа да получа отговор на този въпрос лично от Вас, г-н Тотев!

От районното кметство не получих помощ, заради което входирах сигнал във Вашата администрация.

На адреса дойде комисия, огледа района, описа случая и становището им беше, че пари за тротоарни плочки нямало в кметството, но имали на разположение стоп-колчета, които може да сложат, за да се спрат автомобилите да не влизат в парка и тревните площи между блоковете. В същото време, медиите гърмят, че са отпуснати още пари за ремонти на тротоарни плочки и зелени площи.

Аз не разбирам - тези тротоари не са били ремонтирани от времето на тяхното полагане и след като има толкова жалби и сигнали през годините за смяна (ремонтиране, пренареждане) на тротоарните плочки и стълбичките към булеварда, защо такъв ремонт не е извършен на адреси бул. "България" № 200 до бул. "България" №212 от десетилетия? Това са някакви 50-60м, а просто се чака, доразрушаване на същите. Сигнали има, проблемите са документирани, но заложени ремонти няма?

Толкова ли е трудно сега, когато явно в община Пловдив има пари за тротоарни плочки, община Пловдив съвместно да заработят с район "Северен", за да се реши този проблем. Прилагам снимки на тротоарното подобие, и искрено се надявам, за намеса от страна на община Пловдив, за да има тротоар на упоменатите адреси." 

Plovdiv24.bg припомня, че по предложение точно на общинската администрация районните кметства на Пловдив получиха сериозна финансова инжекция. Допълнителните пари им бяха гласувани на сесия на ОбС от 25 октомври. Средствата са предназначени специално за поддръжка на улиците както следва - по 200 хил. лева за район "Северен" (част от средствата се поделят с ОДМВР Пловдив) и район "Южен", по 100 хил. лева за район "Източен" и район "Западен" и 150 хил. лева за район "Централен".

Виж коментарите (0)

Още по темата (171):
23.04.2024 Бетонираха дърво в Пловдив
14.04.2024 Разпродават парка зад хотел Санкт Петербург за 14 млн. лева
06.04.2024 Битката за парка зад хотел "Санкт Петербург" изглежда почти загубена
04.04.2024 Няма да му се размине на бизнесмена, тръгнал да прави ремонт, без да
пита
05.09.2023 Общината придобива парка зад хотел Санкт Петербург?
14.08.2023 Паркът зад хотел "Санкт Петербург" се превърна в развъдник на змии и
гущери
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).