В Пловдив спряха за проверка Lamborghini, шофьорът - рецидивист на пътя

Автор: Мариана Панчева
Коментари (11)
12:18 / 15.12.2016
28840
Шофьор опита да се отърве от плащане на солени глоби заради нарушения на Закона за движението по пътищата, но не успя да трогне магистратите от Пловдивския районен съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

За близо 10 години мъжът е натрупал 23 влезли в сила наказателни постановления и 8 фиша, това обаче не го е трогнало и през лятото получава две нови глоби за общо 500 лева, става ясно от материалите по делото, разглеждано в Районния съд на Пловдив. 

На 12 юни 2016 г. около 1,40 часа на бул. "Христо Ботев" полицейски инспектор спира за проверка "Ламборджини Галярдо". 

Полицаят установява, че водачът е без книжка (отнета заради неплатени глоби), няма контролен талон, а регистрационните табели на автомобила са с изтекъл срок. За едното нарушение водачът отнася 300, а за другото 200 лева. 

Макар мъжът да не оспорва самите нарушения, той обжалва глобите с твърдението, че е правоспособен водач.

Съдебният състав обаче приема, че с действията си шофьорът несъмнено е извършил тези нарушения, при съставяне на акта са спазени всички изисквания и не са допуснати съществени процесуални нарушения, които да водят до опорочаване на производството.

Съдът не намира за основателно и искането за намаляване на глобите. По мнение на магистратите налагането на максималния размер е правилно, тъй като справките сочат, че водачът е системен нарушител на Закона за движение - за краткото време, в което е правоспособен водач (от 2007 г. досега), същият е санкциониран с 23 влезли в сила НП и 8 фиша. 

"Явно същият се чувства необвързан от действащите правила за поведение, регулиращи една толкова важна обществена сфера, поради което съдът намира, че целите на наказанието в случая оправдават налагането на глоба в максимален размер", се посочва в материалите по делото.

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).