В Пловдив се появи поредният специален контейнер за използвани дрехи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:37 / 25.07.2017
14122
От тази седмица пред кметството на район "Западен" в Пловдив е поставен контейнер, в който всеки може да постави старите си и вече неизползвани дрехи. Инициативата е на Български червен кръст и се подкрепя от районната администрация, обяви кметът Димитър Колев. "Това е едно прекрасно начинание. Всеки има дрехи вкъщи, които вече не използва, но които са в добро състояние. Смятам, че вместо да ги изхвърли е по-удачно да ги донесе тук и така да помогне на доброволците от Българския червен кръст", заяви кметът на район "Западен" Димитър Колев

Контейнерът е поставен в непосредствена близост до входа на кметството. В него могат да се изхвърлят само текстилни продукти - дрехи, кърпи, хавлии, завеси, чанти, колани. Вътре не трябва да се слага стъкло, пластмаса, метал, хартия или други отпадъци, като нарушителите подлежат на санкция. Дрехите трябва да са чисти, поставени в найлонови торбички и да са добре затворени. Инициативата се реализира от фирма "Хюманита" съвместно с Българския Червен кръст, по подобие на отдавна съществуващ модел в Западна Европа. Всеки контейнер има капацитет от 300 килограма, като даренията периодично се събират и хигиенизират. 

Изискванията към текстилните изделия - завеси, завивки, дрехи, чанти и колани, е да бъдат в годно за употреба състояние и да са прилежно опаковани в торбичка. Контейнерите за текстил са част от мащабна национална кампания за популяризиране на система за ефикасно и ефективно събиране и оползотворяване на дрехи и текстилни продукти от населението. Тя стартира от Пловдив на 1 март и до момента са събрани осем тона дарения. С тези, които са годни за употреба, ще бъде създаден кризисен резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия, аварии и кризи и ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда.

Виж коментарите (8)

Още по темата (8):
27.01.2023 Община Пловдив постави контейнери за събиране на дрехи и обувки
02.11.2021 Монтираха контейнер за текстилни изделия пред СУ "П. Кр. Яворов"
17.04.2018 Грозно! Роми посегнаха и на дрехите, които хората даряват от сърце!
29.04.2016 Над 15 тона стари дрехи събраха пловдивчани
14.04.2016 Това са всички места в Пловдив с контейнери за използвани дрехи
11.04.2016 В Пловдив се появи поредният специален контейнер за използвани дрехи
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).