В Пловдив решават съдбата на надзирателя, убил 16-годишно момче

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
10:49 / 11.09.2018
5030
Проговори адвокатът на пияния надзирател, убил дете на пътя, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Георги Карпаров заяви, че никой не отрича, че подзащитният му - Георги Доков, е виновен за смъртта на момчето. Но обясни пред журналистите, че протестът в Пазарджик бил преднамерен и нарочно организиран. Нарече "употребени" децата, които протестираха пред Окръжен съд Пазарджик.

"Никой не отрича, че е имало алкохол и че е станал инцидентът", каза още Карпаров, но отказа да уточни дали надзирателят е имал и други подобни издънки зад волана, сядайки, употребил алкохол.

Припомняме, че в края на август между две пазарджишки села пияният Доков, който е надзирател в пазарджишкия затвор, уби 16-годишен колоездач след ПТП. Днес в Пловдив прокуратурата обжалва гаранцията на надзирателя. Мотивите на прокуратурата са няколко. На първо място надзирателят от пазарджишкия затвор е бил с 1.58 промила алкохол, а според закона допустимото количество е 0.5 промила. Криволичел е по пътя, 16-годишното момче е убито на тревата, не на платното. Оказа се, че Доков има и няколко нарушения на правилата за движение по пътищата - 9 наказателни постановления. Разбира се, той е и държавен служител. Ако бъде осъден, може да получи между 3 и 15 години затвор.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).