В Пловдив разискват проблемите на украинските бежанци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:32 / 29.05.2023
1717
Кръгла маса по проблемите на украинските бежанци и търсене на възможности за законов отговор за решаване на трудностите, които препятстват тяхната културна адаптация и социална интеграция в българското общество ще се проведе на 30.05.2022 г., вторник, от 11:30 ч. в галерия "Димитър Георгиев“, гр. Пловдив, ул. "Съборна“ 23, Стария град.

Дискусията се организира от фондация "Стойна Кръстанова“ във връзка с изпълнението на проект “Заедно и равни: правата на търсещите убежище и закрила".

Ще бъдат представени резултатите от проучване с методите на спешната антропология, чрез което се събра информация от средата на бежанците, включително на създадените от тях организации, на институциите, които работят с тях, на хората и фирмите, които им помагат да изградят живота си тук (работодатели, наемодатели, доброволци). Анализът на данните е основа за разбиране на ситуацията и за идентифициране на проблемите на уязвимата група. Заснети са и видеоказуси, които нагледно представят въпросите, важни за украинците, бягащи от войната.

Срещата между представители на различни институции - ВКБООН за България, Министерство на образованието и науката, Агенция по заетостта – Бюро по труда Пловдив, Регионална здравна инспекция, Пловдив, Областна администрация Пловдив, Община Пловдив, неправителствени организации, журналисти и общественици, ще даде възможност за обмен на добри практики и опит.

Изпълнението на проекта “Заедно и равни: правата на търсещите убежище и закрила" е по Тематичен приоритет № 1: Подобряване на демократичната култура и гражданска осведоменост. Финансовата подкрепа от 14 994 евро е предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (www.activecitizensfund.bg). Проектът се провежда в партньорство със Сдружение "Непорасналите“ и Фондация Ukraine Support & Renovation.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4445):
06.05.2024 На фронта загина Александър Пелешенко, двукратен европейски шампион по вдигане на тежести
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент
29.04.2024 В Пловдив заработи център за бежанци и мигранти
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).