В Пловдив отново посегнаха на къща - паметник на културата

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
10:37 / 10.12.2021
5230
Собственици на паметник на културата в Пловдив започнаха нерегламентиран ремонт без съгласуване на проекта, съобщи за Plovdiv24.bg кметът на район "Централен“ Георги Стаменов.

Институциите са били сезирани незабавно за нарушението и вчера те са направили оглед на сградата, която се намира на ул. "Христо Г. Данов" 7. "Действително няма съгласуван проект, затова проверяващите от районната администрация са направили констативен протокол и са уведомили съответните институции и най-вече НИНКН за незаконните дейности върху фасадата на сграда – паметник на културата“, каза Стаменов. Уведомен е и инспекторатът в Пловдив, че няма разрешение за скелето, което вече е издигнато там. Работи се по преписката.  

След връчване на констативния акт на собствениците, който се подготвя, ще бъде изчакат законо установения срок и ще се пристъпи към издаване на заповед за незаконно строителство и намеса по фасади и части на паметник на културата. Актът ще бъде връчен до понеделник, а срокът, който ще се изчака, е едноседмичен. След това следва покана за доброволно изпълнение на заповедта и ако тя не бъде изпълнена, ще се приложат административни мерки, като спиране на тока и водата на обекта.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).