В Пловдив откриха "Агра, Винария и Фудтех"

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
12:16 / 09.03.2022
3995
Вицепрезидентът Илиана Йотова откри в Пловдивския панаир изложенията за агробизнес "Агра, Винария и Фудтех", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Йотова и заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджиев прерязаха лентата, след което вицепрезидентът лисна водата на успеха.

Илиана Йотова изказа топли думи към ръководството на панаира и организаторите на изложението, които, въпреки кризите, запазиха традицията, продължават да го развиват и да печелят все повече приятели и партньори. Тя заяви, че очаква до средата на март да бъде представен националния план за българския бизнес.

Зам.-министърът на земеделието Стефан Бурджиев подчерта, че подкрепата към българските производители е с цел не само да произвеждат, а и да преработват, защото само така българските граждани ще имат достъп до качествени български храни. Браншът ще бъде подпомогнат през 2022 г. с допълнителни 150 милиона лева, с което общия ресурс за годината става 450 милиона лева. Секторът ще разполага с над 8 млрд. евро, като за пръв път от 30 години българско правителство е показало, че земеделието е приоритет и е заложило 60% национално съфинансиране, каза Бурджиев.

Подробности гледайте в прикаченото видео!


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).