В ПУ представят проект по програма "Творческа Европа"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:10 / 21.01.2016
1694
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Пресконференция за представянето на проекта "CU TENDA - ИСТОРИИ, ОБРАЗИ И ЗВУЦИ В ДВИЖЕНИЕ (Живата памет на Югоизточна Европа)" ще се проведе утре, 22 януари, от 10:30 часа в Заседателната зала на Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". 

Това е един от четирите български проекта, одобрени и финансирани от програмата на Европейския съюз "Творческа Европа".

В пресконференцията ще вземат участие представители на община Пловдив - зам.-кметът по "Култура и туризъм" Амелия Гешева и зам.-кметът с ресор "Oбразование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество" Стефан Стоянов, директорът на отдел "Култура" Кирил Велчев.

Общинска фондация "Пловдив 2019" ще бъде представена от нейния изпълнителен директор Валери Кьорлински и от артистичния директор Светлана Куюмджиева.

Висшите училища ще бъдат представени от проф. д-р Невена Милева - зам. ректор по научноизследователска и проектна дейност и международно сътрудничество в ПУ, проф. Даниела Дженева - зам.-ректор по художествено-творческа дейност в АМТИИ-Пловдив, проф. Зои Гаврилиду - декан на Филологически факултет на Тракийски университет-Комотини, Гърция. 

Ще присъстват и студенти от магистърските програми на Философско-историческия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" - "Културен мениджмънт" и "Културен туризъм и културно проектиране".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).