В "Източен" тържествено откриха новата учебна година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:08 / 16.09.2013
3614
Кметът на Район "Източен" Петър Петров тържествено откри новата учебна година  в три различни по степени и вид учебни заведения. Точно в 10 часа заедно с екипа си от заместници Емил Начев и Николай Чунчуков, както и Стефка Симеонова- гл. експерт "Образование", той изслуша химна и приветства преподаватели, родители и ученици в НУ "П.Р.Славейков"с директор  Димка Врачева. В словото си Петров подчерта значението на образованието за успеха на един човек и призова учениците да уважават своите учители, които им дават късче от сърцето и душата си. След водосвет и празнична програма новите първокласници влязоха в училище под арка със знака на голяма цветна шестица.

На церемонията в  училището за деца с увреден слух "Проф. С. Белинов" с директор Недялка Гарова  кметът на район "Източен" Петър Петров приветства учениците, учителите и гостите. Отслужен бе тържествен водосвет за здраве и успехи. Чрез футболната легенда Христо Бонев кметът дари на децата кроасани за първия учебен ден.

Изключително тържествено премина и откриването на учебната година и в частната английска гимназия "Стоянстрой", където в приветствието си Петър Петров поздрави училището с приемането му в Американско-европейския алианс за образование и  с високите успехи, които възпитаниците му са постигнали. Сред събралото се множество от родители кметът отбеляза огромните усилия на ръководния екип в лицето на директора Светла Тошкова и управителя Георги Сариев. Беше прочетено и трогателно писмо до училището от далечна Калифорния от бивша ученичка, която е приета в престижно висше учебно заведения зад океана, което предизвика възторг у учители и родители.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).