Уволнен шеф на НАП поема зам.-кметския пост вместо Колаксъзов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
14:32 / 25.09.2010
9766
Бившият регионален шеф на НАП в Пловдив Георги Търновалийски най-вероятно ще бъде назначен на длъжност заместник-кмет по европейски политики, международно сътрудничество и социална дейност в началото на идната седмица.  Кандидатурата на Търновалийски ще се обсъжда в понеделник на политическия съвет на ВМРО - НИЕ, БСП, ССД, ЗС "Ал. Стамболийски" и Граждански съюз за нова България, който се провежда при кмета Славчо Атанасов. Очаква се, че още във вторник бившият шеф на Данъчното ще поеме ресорите.

Георги Търновалийски е икономист по професия и много години е работил в НАП. Той беше освободен от директорския пост през август миналата година лично от финансовия министър Симеон Дянков, който беше дошъл в Пловдив. Кандидатурата на Търновалийски е предложена от БСП. От същата партия е и Ганчо Колаксъзов, чиято оставка беше поискана в четвъртък от кмета Славчо Атанасов заради това, че е подписал два граждански договора за европроекти срещу хонорар от 47 745 лева.

Ганчо Колаксъзов не се появи вчера в общината, а оставката вместо него е била внесена от бившия общински съветник от БСП адвокат Георги Атанасов. Атанасов заяви, че го освободи веднага, без предизвестие, защото е по взаимно съгласие. Още седем служители освен Ганчо Колаксъзов са били включени в подготовката на европроектите по граждански договори и срещу допълнителни възнаграждения. Те ще бъдат наказани, след като проверим цялата документация, заяви Славчо Атанасов.

Гражданските договори са прекратени, обясни вчера главният секретар на общината Борислав Инчев. Одитът ще приключи до 30 септември, тогава ще бъде ясна цялата картина, увери той.

Ганчо Колаксъзов и вчера не вдигаше мобилния си телефон. От пресцентъра на БСП съобщиха, че е бил изслушан на Изпълнителното бюро, а мотивите му приети. Решението му е изцяло лично и поради изчерпване на взаимното доверие с кметската администрация, твърдят от пресцентъра на БСП. Колаксъзов е бил оборил информацията за спекулативно сключени консултантски договори. Информацията за взети високи хонорари като ръководител на два проекта е невярна, гласи прессъобщението от БСП. Управлението на проекти от общински длъжностни лица по граждански договори е всеобща практика. Колаксъзов е ръководител на два проекта, финансирани директно от Брюксел, а единственият хонорар, който е получил, е в размер на 1100 лева, твърдят от пресцентъра на БСП. Изпълнителното бюро свиква пленум в понеделник, където ще се обсъждат кандидатури за овакантената от Колаксъзов позиция в общината, допълват от червената централа.


Виж коментарите (13)

Още по темата (6):
05.10.2010 Кметът представи новия си заместник Георги Търновалийски
05.10.2010 Георги Търновалийски е новият зам.-кмет на мястото на Колаксъзов
04.10.2010 Изгонен шеф на НАП става заместник-кмет
27.09.2010 Кметът назначава 13-ия си заместник
24.09.2010 Заместник-кметът Ганчо Колаксъзов подаде оставка
23.09.2010 Славчо Атанасов гони зам. кметът Ганчо Колаксъзов
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).