Управителят на "Еко Енерджи" разкритикува общинските съветници от ГЕРБ: Недопустимо е да се внася такава декларация!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
16:41 / 14.01.2024
6802
Във връзка с декларацията, която общинските съвтници от ГЕРБ са внесли за разглеждане на сесията на Общинския съвет на 17 януари и възражението им за изграждане на завод за рециклиране на автомобилни гуми в Пловдив, на "Кукленско шосе" 15, управителят на фирмата "Еко енерджи" изпрати писмо до Plovdiv24.bg, чрез което им отговаря.

Публикуваме го без редакторска намеса:



НА ВНИМАНИЕТО НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ

ОТ ПП ГЕРБ

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА – ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

СЪЕДИНЕНИ ЗА ПЛОВДИВ

БСП

БРАВО, ПЛОВДИВ

ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД

ВЪЗРАЖДАНЕ

ДПС

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

На Сесията на Общинския съвет на 17.01.2024 г в т. 6 ще се разглежда приемане на декларация на Общински съвет – Пловдив, относно заявено инвестиционно предложение за "Изграждане на инсталация за рециклиране на отпадъчни автомобилни гуми" на територията на гр.Пловдив, район Южен, ул.Кукленско шосе 15.

В тази декларация група общински съветници изразява становище против изграждане на такава инсталация на територията на град Пловдив.

Това е в противоречие със законите за опазване на околната среда и Директивите на ЕК на ЕИО, които изискват отпадъци от автомобилни гуми и пластмаса да се рециклират чрез  иновативни безотпадни технологии за получаване на екологично чисти продукти, които се влагат отново в Кръгова икономика. Отказвайки се от съвременна екологична технология, ще се продължи с горенето на гуми, заравяне по кариери и изхвърлянето им в река Марица по нерегламентиран начин!

Декларацията е изпълнена с неверни твърдения и с информация за технологии от преди 50 г., нямащи нищо общо с предлаганите технологии и съоръжения, вероятно прочетени от интернет, без експертиза и плашейки хората.

Това е недопустимо, без да е дискутиран процесът с другата страна, без дебат и мнение на независими експерти, да се правят подобни внушения. Нещо повече, априори се отхвърлят решения на държавни органи дали положително решение на Доклада по ОВОС, съгласувано в РЗИ, Басейнова дирекция и от самата Община Пловдив от предишната администрация, дала съгласие по доклада с препоръки, които да се изпълняват.

ДЕКЛАРАЦИЯ, срещу закона и срещу оторизираните държавни органи, произнесли се вече положително по този казус! Недопустимо е да се внася такава декларация!

Не може по този начин да се обрича една сериозна инвестиция, която ще реши проблем на града, нетърпящ отлагане. В противен случай пак ще се замърсява градът, ще дишаме замърсен въздух-това предлага тази декларация.

Моля, запознайте се с писмото, което изпращаме до Председателя на Общинския съвет във файла, който прилагаме, излагайки се становища на експертите по Доклада на ОВОС и голяма част от експертната общност, на която не се е дала възможност да изрази своето становище.

Само дебат, който не се е състоял до сега между всички страни и експерти, може да излезе с компетентно и обосновано становище, а не с декларации.

С Уважение ,

УПРАВИТЕЛ НА ЕКО ЕНЕРДЖИ 50 ООД

ИНЖ. СТЕФАН ТЕРЗИЕВ

Виж коментарите (6)

Още по темата (15):
22.01.2024 Архитект: Тази дейност ще навреди на жителите на Пловдив
22.01.2024 Обрат с изграждането на завод за горене на гуми в Пловдив!
20.01.2024 Нов успех за екологията и чистия въздух в Пловдив – спряха инсталацията за рециклиране на гуми
19.01.2024 В Пловдив няма да има инсталация за рециклиране на гуми
17.01.2024 Пловдивските общински съветници приеха декларация срещу изграждане на инсталация за изгаряне на гуми
17.01.2024 "Възраждане" - Пловдив твърдо против завода за рециклиране на гуми
Още новини от Новини от Пловдив:
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).