Уникално признание за Пловдив! Има ли критици, или фактите казват всичко?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (29)
22:15 / 09.09.2016
13581
Пловдив стана първият български град, носител на престижната награда "Златната ябълка", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Отличието е еквивалент на Оскар в туризма и се връчва от Световната организация на журналистите и писателите в областта на туризма - FIJET. На специална церемония край Пеещите фонтани тази вечер кметът Иван Тотев получи отличието от председателя й Тижани Хадад. 

Държавна опера подари на пловдивчани и гостите на града фееричен спектакъл. За събитието пристигна лично и министърът на туризма Николина Ангелкова

"Прекрасно е да чуеш толкова хубави думи за Пловдив. Думи, които са повод за гордост за всички, които живеем в този град. За нас, пловдивчани, културно-историческото наследство, историята на нашия град и отношението към него идват с първата глътка въздух, която поемаме. Ние всички знаем, че ползваме този град само в рамките на един живот и той ще продължи хилядолетия и след нас. 

Това ни кара да бъдем изключително отговорни в това, което вършим. Управлението на един такъв град е свързано с изключително много ситуации и въпроси, които понякога понякога могат да накарат човек да си зададе въпроса дали това, което прави. е достатъчно, дали може още. Ситуации, които могат да намалят вярата в много хора, в бъдещето на града. 

Но Пловдив е надживял всички проблеми и дребни житейски ситуации. И по-важното е, че хората в града ги надживяват. След всички малки ежедневни житейски борби за нас е много важно да чуем отнякъде оценка, похвала, която да отговорим на въпроса, дали всичко, което правим е правилно. 

Изключително сме горди да бъдем носители на тази невероятна награда, първа за български град изобщо. Това ни мотивира да продължим по същия път напред", сподели развълнуваният Тотев, след като пое статуетката на "Златната ябълка".

Наградата се връчва ежегодно на град, община, държава, организация или личност, допринесли изключително за развитието на туризма и запазване на културното наследство. 

Всъщност България вече има едно подобно отличие през 1977 година, но то е за Рилския манастир като обект, стана ясно на награждаването. От днес Пловдив е първият град, окичил се със залатото.

Особеният принос на града под тепетата се състои основно в разнообразния културен живот, амбициозните проекти, свързани с развитието на творческите индустрии, както и спечелването на титлата "Европейска столица на културата 2019".


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (29)
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).