Уникален концерт за Трифон Зарезан в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:13 / 08.02.2016
2213
Бивши и настоящи студенти от
АМТИИ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Трифон Зарезан ще бъде отбелязан с уникален съвместен концерт на Опера Пловдив и АМТИИ на 13 февруари. Програмата "Игра в български ритми" (неразделни в класиката и фолклора), ще бъде представена за първи път в Концертна зала от 19 часа. 

На сцената редом до пловдивските филхармоници ще застанат музикантите от Академичен народен оркестър при АМТИИ с ръководител акад. Милчо Василев и Академичен народен хор при АМТИИ с диригент проф. Костадин Бураджиев. 

Пловдивчани ще се насладят на изпълненията на солистите Теодосий Спасов- кавал, Васил Василев - кавал, Владимир Владимиров- тамбура и Гергана Попова - вокал. Диригент на фолклорния класически концерт ще бъде маестро Диан Чобанов.

В проргамата са включени произведения, които съчетават народни и класически музиклани инструменти. Ще прозвучат "Игра в ритми" за кавал, тамбура и симфоничен оркестър от Милчо Василев, "Пиеси за симфоничен оркестър"  от Теодосий Спасов, "Балкански игри" за симфоничен оркестър от Димитър Христов, "Родопска импресия за народен хор и симфоничен оркестър" от Кирил Стефанов и Костадин Бураджиев.

Билети за съвместния концерт "Игра в български ритми" на Опера Пловдив и АМТИИ се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
20% отстъпка за рождения ден на строителен хипермаркет "Алати"
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Новаторство в трудовото законодателство: Шеф на болница уволнява ...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).