ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Укриват ли истината за смъртта на моториста на Кукленско?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 05.05.2015Коментари (15)11073
©
Близки на загинал моторист правят собствено разследване за смъртта му. 26-годишният Георги Антов загина при тежка катастрофа в Пловдив преди седмица. От тогава до днес свидетелите на пътния инцидент не са разпитани от полицията, твърдят самите те. 

Заключението на униформените е, че мотористът е загинал заради несъобразена скорост. Близките на жертвата обаче намират улики, които според тях доказват, че моторът е паднал, след като е бил засечен от автобус на градския транспорт.

26-годишният Георги Антов взима мотора на приятеля си Стефан, за да направи кръгче на булевард "Кукленско шосе" в Пловдив. Обиколката обаче се оказва фатална.

"Обърнах се към платното и тогава видях мотора, че е във въздуха. Първи стигнах до него. Плюеше кръв, беше с каска, чувах че се дави, много тежко дишаше", разказа Стефан Иванов, очевидец на инцидента.

Мотористът издъхва в линейката в ръцете на най-добрия си приятел. Версията на полицията е, че катастрофата е предизвикана от несъобразена скорост и загуба на контрол над превозното средство. Това твърди пред бащата на загиналото момче и дознателят по случая.

"Разследването до този момент не е започнало поради нехайството на човека, който го води. Още в деня на събитието той ми каза да не търся под вола теле, защото във всички такива случаи са виновни мотористите и никой друг, а хората си мислят, че те са невинни и за него случаят беше приключен", каза Румен Антов - баща на загиналия Георги.

Близките на момчето сами тръгват да сглобяват парчетата от пъзела - преглеждат охранителните камери, откриват спирачен път и намират парчета от мотора 50 метра преди мястото на инцидента. Това потвърждава версията, че Георги е бил ударен от превозно средство, преди да падне на пътното платно.

Близките на Георги откриват и шофьора на автобуса, който три пъти разказва различни версии за нощта на инцидента. Той самият не е направил и последния курс за деня. Има и заличени следи от удар по чисто новия автобус. Приятелите на жертвата твърдят, че седмица след трагедията нито един свидетел не е разпитан по случая. Разпитите започват, когато уведомяват за бездействието Окръжната прокуратура в Пловдив.

"По този случай е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, по което се извършва активно разследване. След получаване на сигнал от близките на пострадалия, в които се изнасят твърдения за факти около катастрофата, наблюдаващият прокурор е разпоредил незабавно предприемане на разследване по тези факти, което вече е в ход", обясни Галина Андреева, говорител на Окръжната прокуратура-Пловдив.

Приятелите на Георги настояват за обективно разследване.

"Шокирани сме още и ако има виновен за случилото се, искаме органите на реда да си свършат работата както трябва, защото това не трябва да бъде практика, и виновни не трябва да остават безнаказани", казва Боряна Димитрова - приятелка на жертвата.

"Ние му дължим да се изяснят нещата по този случай, а не така да се приключи и това да остане в миналото", казва Милен Борисов, приятел на жертвата.

Близките на Георги палят свещи и поставят цветя на лобното място на момчето и се надяват истината за смъртта му да излезе на бял свят.



Още по темата: общо новини по темата: 2
27.04.2015 »
24.04.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като ви чета коментарите явно повечето сте "големи експерти" в разследването на ПТП. Моите съболезнования към роднините на загиналото момче. Но защо повечето от вас без да имат никаква информация определиха като виновен шофьора на рейса, а даже не се замислиха за следния сценарии : рейса се движи с 50км/ч, шофьора пуска мигач и преминава в съседната лента, в този момент мотора се движи със 120+ км/ч и ... В този случай кой е виновен за инцидента!? Аз също карам мотор повече от 15 г. и съм изпадал в подобни ситуации и както с мотор така и с автомобил. Така че полицаите, каквито и да са, те са оторизирани от закона и те са специалистите по разследване на ПТП, всеки ден виждат десетки подобни ситуации, така че аз бих се доверил на тяхната преценка.
+1
 
 
Намират парчета 50 метра преди мястото на инцидента. Не съм особено умен, но 100 км/ч прави около 27 м/с. Като нищо може да означава много висока скорост. А истината винаги трябва да е само една. Тук две думи няма.
0
 
 
Както им е удобно като всичко в тази държава
+3
 
 
Нищо ново под слънцето.Преди години една кифла на същото място ми засече пътя и тя беше причината за ПТП-то но тъй като разследващия полицай от ПЪРВО РПУ беше неин човек и за малко да ме искарат мен виновен.Така че не се учудвам от действията на този дознател явно там в полицията така си работят мой човек твой човек а ние балъците ще им плащаме заплатите.
+5
 
 
Излиза нещо скандално! Близките и приятелите на загиналото момче вършат работата на полицията! Въпросните полицаи да си дават молбите за напускане, щом не им се работи! Но първо прокуратурата да си свърши работата и да ги подведе под съдебна или служебна отговорност - на когото каквото се полага! Според Закона!
+11
 
 
Ами щом е автобус, не може да е бил празен, все е имало пътници-свидетели.Толкова ли никой не е забелязал какво се случва? Много странно...
-4
 
 
това за сажаление е бг.тък не6тата се прикриват,моя май катострофира с мотор -засякоха мъ патя и за сажаление след 2 разглеждане на експертизите се оказва 4е слъ4аят преклъ4ва за6тото след 2 ия отглет ре6ават 4е мажа ми с мотора е виновен а виновния се разкарва без наказан,
+7
 
 
Жалко за почернените родители и приятели .Бог да прости момчето!
Аман от тъпи идиоти паркиращи по тротоарите. Големци са тия така наречни "трафик сот" ... пфу!
на 05.05.2015 г.
+8
 
 
Значи аз имам чувството че Пловдив става като пазарджик. Та,м така полицята е мафя че просто е неописуемо! Сестрите белнеиски са били блъснати от синче на виш полизеиски служител и не са убити от лазар колев. но там полицята и прокуратурата направиха всичко вазможно това да не е ясно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: