Учредиха комитет за честването на 100-годишнината от Балканската война

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:54 / 15.06.2012
1440
Учредиха комитет за честването на 100-годишнината от Балканската война в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Председател е кметът Иван Тотев, членове са Стефан Стоянов - зам.-кмет, арх. Илко Николов - председател на ОбС на града, академик Георги Марков, проф. д.и.н. Василка Танкова, доц. Мария Шнитер, Георги Стефанов - началник на Военния клуб, Димитър Минев - директор на НБ "Иван Вазов", Димитър Севов, Красимир Линков, Стефан Шивачев - директор на Регионалния исторически музей, о.з. полк. Сотир Докторов, д-р Боню Бонев, командира на Бригадата за специални сили в Пловдив, командира на авиобаза Крумово и на авиобаза Граф Игнатиево. 

Тържественото честване на 100-годишнината от началото на Балканската война ще бъде на 5 октомври, 2012г. пред паметника на загиналите във войната в двора на Дома за деца "Княгиня Луиза", разказа Стефан Шивачев. 

През 2012 г. се навършват 100 години от Балканската война, която остава в историята с огромния ентусиазъм на народа ни, безпримерния героизъм на българските воини, новостите в тактиката и стратегията на военните действия, приложени от командния състав и изключителните военни победи. Участниците в срещата ще приемат и проект за Програма за честването на годишнината в Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).