Ученик в нарушение изля гнева си върху куп униформени

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
10:45 / 18.01.2020
8089
12-класник погази закона, ядоса се от наложената глоба и изля неподозиран гняв върху половин дузина служители на Трето РУ, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Случката е от 21 октомври, но подробности по случая изплуваха преди няколко дни. На въпросната дата, около 12 часа, шестима служители на Трето РУ отивали да обядват. По пътя към заведението, на кръстовището на бул. "България“ и ул. "Победа“ свидетелите забелязали други трима техни колеги, които били спрели за проверка обвиняемия ученик. Причината била, че момчето пресичало на червено, като създавало предпоставка за ПТП.

Обвиняемият отказвал да предостави документ за самоличност на спрелите го за проверка, затова се наложило да бъде извикан автопатрул с униформени, които отвели младежа в районното и му наложили глоба в размер на 20 лева.

Около 13:00 часа на същата дата, ученикът бил силно афектиран от наложената му глоба. Той засякъл шестимата служители на районното, които се прибирали след обедната си почивка. При разминаването си с тях обвиняемият решил да демонстрира тотална необвързаност с утвърдените в обществото порядки, като започнал да отправя обиди и псувни към тях. Всеки от свидетелите чул отправените от обвиняемия думи, а тъй като той крещял, поведението му станало достояние и на по-голям брой хора, които по това време преминавали наблизо - в тази част на деня кръстовището било изключително оживено.

На момчето му било разпоредено да спре, двама служители на реда се насочили към него, при което последният побягнал, като продължавал да обижда и псува. Обвиняемият се спънал и паднал на земята, което дало възможност на полицаите да го настигнат. Той бил задържан, като по време на ареста оказал яростна съпротива, като блъскал, псувал и опитвал да удари задържащите го полицаи. След като бил успешно задържан, обвиняемият прекарал 24 часа в ареста, а после бил изправен пред съда.

За престъплението е предвидено наказание "лишаване от свобода“ до две години или наказание "пробация“, както и "обществено порицание“. Тъй като обвиняемият не бил осъждан, а и от деянието нямало причинени имуществени вреди, магистратите решили да не го пращат в затвора.

Тъй като обвиняемият е ученик, с добър успех от обучението си, работещ, наложената глоба била минимална – 1000 лева.

Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).