Ученическа викторина в Историческия музей

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:03 / 08.12.2015
1006
Относно реализирането на общинската политика в областта на наркоманиите за 2015г. и в изпълнение на превантивна програма: "Уроците на историята и изборът за живот", Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ - Пловдив, планират организирането и провеждането на мероприятие под формата на викторина.

Докосването до миналото, до родовата памет, както и познаването на богатото културно и историческо наследство на нашия народ, са в основата на личностното изграждане на всеки българин. 

Тяхното задълбочено познаване и разбиране ще допринесе, новоизграждащите се млади хора, да осмислят истинските човешки ценности и да насочат своя интелектуален и творчески потенциал в позитивен план. Това ще улесни формирането на умения да устояват на провокациите, свързани с употребата на ПАВ.

Мероприятието ще се проведе утре от 10.00 ч. в зала "Съединение" на Регионален исторически музей /РИМ/ - Пловдив. 

Във викторината, която ще има състезателен характер, ще участват 8 отбора от пловдивски училища, състоящи се от по 5 ученици от 11-12 клас. Капитанът на всеки отбор ще изтегли на случаен принцип 5 въпроса, 3 от които исторически, пряко свързани с историята на България, обхващащи всички епохи - от създаването на българската държава до съвременна история и 2, свързани с психоактивните вещества.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).