УМБАЛ "Свети Георги" реновира четири клиники

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27 / 13.03.2012
2208
Четири от клиниките си реновира Университетска болница "Свети Георги", съобщи изпълнителният директор проф. д-р Карен Джамбазов. По този начин освен специализирани медицински грижи, ще осигурим на пациентите и много добри битови условия по време на болничния им престой, допълни проф. Джамбазов.

Макар и частично най-мащабно обновяване претърпя Клиниката по педиатрия и генетични заболявания, която се помещава в две съседни сгради в База 1 на лечебното заведение на бул. "Васил Априлов". Това е най-натоварената откъм прием и медицински дейности детска клиника в Южна България, уточниха от лечебното заведение.

На 5-етажната сграда бе извършена хидроизолация на покрива, а вътрешните ремонти включваха предимно обновяване на част от стационара, интензивното отделение и 60 санитарни възела. В интензивния сектор в съответствие с утвърдените медицински стандарти бяха поставени подови и стенни PVC покрития. Предстои обновяване и на другата сграда на детската клиника. То ще се извърши по проект, за който лечебното заведение очаква финансиране по програма на Американското посолство.

По същия начин с пълно обновяване на прозорци, врати, настилки и ВиК инсталации вече работи и Клиниката по ушно-носно-гърлени болести в База 2 на бул. "Пещерско шосе" №66, обясни проф. Джамбазов.

Със собствени и дарени средства бяха реновирани два от блоковете на Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ "Свети Георги". В Блок 2 старите дървени врати бяха заменени с алуминиеви, монтирани бяха нови осветителни тела, а помещенията - пребоядисани. Оборудван е и АНТИСПИН център в Блок 1 на Инфекциозна клиника.

Напълно подменени са дограмата, подовите настилки и санитарните възли, боядисани са стените в болничните помещения на Клиниката по изгаряния и пластика, която се намира в База 2. Настоящият ремонт не включва единствено интензивния сектор, който бе реновиран преди година и половина, потвърди проф. Джамбазов.

От 1 април т. г. ще заработи и Сектор за стволовоклетъчна трансплантация към Клиниката по хематология. В него ще се осъществяват специфичните медицински диагностични и лечебни дейности като високодозова, миелоабративна химиотерапия и режими с редуциран интензитет с последваща трансплантация на хемопоетични стволови клетки. Те ще се извършват съгласно методични указания за диагностика и лечение на заболяванията на кръвта и кръвотворните органи, обясни изп.-директор на Университетска болница "Свети Георги".

Специфични терапевтични процедури за индикации за трансплантация на хемопоетични стволови клетки, диагноза и лечение на органни усложнения при трансплантация, на гъбична инфекция, на болки при пациенти с малигнени хемопатии и лечение и грижи за терминално болни, както и още много други видове диагностики и лечения ще се извършват в новия сектор на Клиниката по хематология.

До края на годината УМБАЛ "Свети Георги" ще продължи да реновира клиничните си структури. През 2012 г. лечебното заведение ще участва в проекти за обновяване на сградния фонд и постигане на по-добра енергийна ефективност със средства от Международния фонд "Козлодуй", който ще отпусне 45 млн. евро за подобряване на енергийната ефективност на общински и държавни сгради.

Най-голямото лечебно заведение в страната ще обновява по проект "Красива България" болничните си стаи в Хирургичния блок на бул. "Пещерско шосе" №66 по проект "Красива България".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
ПП-ДБ: Повече държавна помощ за родителите е грижа за децата
Четвъртокласник от Пловдив впечатли единствения български капитан...
Богослов: Николай Пловдивски се заиграва с евроатлантизма, но не ...
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Лекар от Пловдив: Ние сме с най-добрия обхват в Европа
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).