УМБАЛ „Св. Георги” в кампания за превенция на бронхиалната астма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:42 / 09.05.2007
2087
Инициативата е на „Петрол", която спонсорира безплатни прегледи и изследвания на деца с белодробни заболявания.

Кампания за безплатни прегледи на деца с белодробни оплаквания или заболявания в Клиниката по детски и генетични заболявания към Университетската болница „Свети Георги" в Пловдив стартира утре „Петрол" АД. Събитието е част от националната инициатива на най-големия дистрибутор на горива в България за превенция и лечение на белодробната астма по повод 75-годишния юбилей на компанията.

Всяко четвърто дете по света има алергичен проблем, като астмата е най-често срещаният, сочи лекарската статистика. В световен мащаб процентът на заболелите деца е между 8 и 12, докато у нас той е между 6 и 8 на сто. Тъй като превенцията и лечението на бронхиалната астма при най-малките пациенти не са били обект на целенасочена кампания, „Петрол"АД има желание да поеме дългосрочно този ангажимент, обясниха от компанията.

Кампанията е едновременно информационна, превантивна и спомагаща лечението на вече заболели пациенти. Стартът й в Клиниката по детски и генетични заболявания в Пловдив ще бъде даден на 10 май от 11,00 часа. Инициативата на „Петрол" АД е веднъж месечно до края на годината да спонсорира безплатните прегледи и изследвания на деца, чиито родители са си записали предварително час.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Екшън в Пловдив: Кола застана настрани на натоварен булевард
Апетитен имот в центъра на Пловдив е даден за продан
Сигнал: Пред магазин в Пловдив има стена на срама с обидни надпис...
Пловдивчанин напомни за неизпълнено обещание
Грандиозен концерт предстои в Пловдив на един от най-иконичните п...
Манол Пейков купи две трети от къщата на Димитър Талев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).