УМБАЛ "Св. Георги" с филтър на входа за всички пациенти

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
16:15 / 25.03.2020
8187
УМБАЛ "Св. Георги" е въвел филтър на входа и всички пациенти влизат през Спешния център, където се измерва температурата им. Това важи и за родилките. Ако носят лични предпазни средства, не е проблем да минат оттам, каза шефът на здравното заведение проф. Карен Джамбазов по време на пресконференция на Медицинския щаб в Пловдив в областната управа, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Разкриването на денонощен кабинет в "Изгрев" се прави с цел на място да се дава помощ и да не се разкарват хората, от една страна, а от друга - да не се натоварва "Св. Георги", каза д-р Христозов.

Подобен кабинет ще бъде разкрит в четвъртък срещу петък в 00,00 часа в Транспортна болница, а от 19,00 ч. - и в "Каспела", където ще се дават консултации на хора със симптоми, обяви областният управител Дани Каназирева. Тя отново призова хората при здравословни проблеми първо да се свържат с личните си лекари. После медиците ще преценяват дали и къде ще се хоспитализират пациентите.

Шефът на ВМА - Пловдив полк. Гозманов увери от своя страна, че здравното заведение спазва всички противоепидемични мерки на МО, МЗ и Националния оперативен щаб. 

Каназирева коментира идеята за по-масов скрининг на населението, след обявяването, че частната "Пълмед" разполага с лаборатония за това, с думите: "Има Национален щаб, те взимат решенията. Подготвили сме въпросите и сме ги изпратили. Не една клиника прави подобни тестове, но по разпореждане на Националния щаб резултатите подлежат на потвърждение от референтна лаборатория".

Към настоящия момент са осигурени предпазни средства за работещите в държавните болници. "Не казвам че са достатъчни, но към момента и Спешна помощ, и Инфекциозна клиника, и "Каспела" имат средства. Т.е. първите няколко болници за работа с пациенти с коронавирус са осигурени". 

Утре ще има среща с персонала на Транспортна болница и ще бъдат предоставени и там предпазни средства. Вчера отново е подадана заявка към София.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).