Търсят нови директори на 38 училища в Пловдив и областта

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
09:09 / 09.07.2022
5036
Търсят се нови директори на 38 училища в Пловдив и областта, от тях 12 са в Пловдив, видя репортер на Plovdiv24.bg. Четири от местата са в Асеновград и две в Сопот. Националната търговска гимназия също търси нов директор, както и ПГ по транспорт и строителни технологии "Гоце Делчев", ПГ по архитектура, строителство и геодезия "Архитект Камен Петков", ПГ по машиностроене и ПГ по електротехника и електроника.

Останалите места са най-вече в средни и основни училища.  Длъжностите са конкурсни и са обявени на сайта на Регионалното управление на образованието със заповед на началника Антоанета Пакова.

Изискванията към кандидатите за заемане на длъжността са да са български граждани, граждани на друга държава, членка на Европейския съюз или на друга държава страна по междудържавна спогодба, продължително пребиваващи в страната граждани на трети държави, получили право на достъп до пазара на труда в Република България при условията и по реда на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност или дългосрочно и постоянно пребиваващи в страната чужди граждани; oа не са поставени под запрещение; oа не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер независимо от реабилитацията; oа не са лишени от правото да упражняват професията; да не страдат от заболявания и отклонения, които застрашават живота и здравето на децата и учениците, определени с Наредба № 4 от 2016 г. за заболяванията и отклоненията, при които не може да се заема длъжност на педагогически специалист; да имат не по-малко от 5 години учителски стаж; да притежават диплома за висше образование с образователно-квалификационна степен "магистър“ в съответното на длъжността професионално направление съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления и професионална квалификация, която да позволява на кандидата да формира норма на преподавателска работа.

Конкурсът ще се провежда в два етапа: писмен изпит, който включва решаване на тест и решаване на казуси и защита на концепция за стратегическо управление на институцията.

Документите се подават от 08.07.2022 г. до 17:30 часа на 08.08.2022 г. включително в Регионално управление на образованието - Пловдив, или на електронната поща на РУО.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).