Търси се техника за дигитализация на културното наследство на Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:25 / 26.06.2016
3459
Община Пловдив търси техника за дигитализацията на културното си наследство, научи Plovdiv24.bg.

Открита е процедура за възлагане на обществена поръчка "Закупуване и доставка на фотостудио и друга аудиовизуална техника и провеждане на обучения". 

Търсят се по 6 броя фотоапарати, стативи, синхронизатори, светкавици, филтри, батерии, зарядни, студийни комплекти, фонова система, дигитална видеокамера и диктофони на стойност 44 288.88 без ДДС. 

Възложител на настоящата обществена поръчка е Община Пловдив в качеството й на бенефициент по Договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерство на културата по проект "Дигитално културно-историческо наследство на Община Пловдив", изпълняващ се в рамките на Програма БГ08 "Културно наследство и съвременни изкуства".

За целта на проекта ще се дигитализират близо 50 000 обекта от културно-историческото наследство на Пловдив. Своеобразната електронна база данни за паметници, археологически разкопки, книги, скулптори, предмети на бита и други артефакти ще допринесе за опазването на културното наследство, насърчаване на разнообразието в културата и изкуствата, както и съхраняването му за бъдещите поколения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).