Туристическият бранш си дава среща в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
16:05 / 18.04.2016
2268
Туризмът си дава среща в Пловдив за осми пореден път, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

От 20 до 23 април 2016 г. в Пловдив ще се проведе VIII-та Международна среща за туризъм. За първи път форумът стартира през есента на 2012 г. и с всяко следващо издание увеличава своя престиж на високо професионално и полезно събитие, което бележи все по-добри резултати, разказа заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева.

Представители на 20 държави - Австрия, България, Германия, Турция, Косово, Швеция, Япония, Гърция, Румъния, Словакия, Италия, Македония, Малта, Англия, Мароко, Сърбия и Дубай, и над 70 компании са заявили участие към момента. 

Една от основните цели на Международната среща е представянето на Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация за чуждестранните участници, които посещават България и Пловдив за първи път. 

Акцент в програмата на събитието, освен популяризирането на шестия най-стар жив град в света и най-старият в Европа, е да бъдат представени и най-новите туристически обекти, атракции и подобрения на инфраструктурата в Пловдив - многофункционална спортна зала "Колодрума", квартала на творческите индустрии "Капана", "Пеещите фонтани", Природонаучният музей с първия в страната 3D планетариум.

Само преди дни приключи участието на община Пловдив в Международното туристическо изложение "Културен туризъм" - Велико Търново. В рамките на туристическата борса за четвърти път се състоя Националният конкурс "Read & Travel" ("Чети и пътувай"), в който Пловдив бе номиниран в три от общо петте категории на конкурса. 

В категорията "Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм" община Пловдив спечели поощрителна награда за "Международната среща по туризъм", похвали се още Гешева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Преведох пари към собствената си сметка, а банката ми удъ...
Щурo и незабравимо събитие предстои край Пловдив
Обявиха ареста на Георги Георгиев за незаконен
Започнаха изкопни дейности в зелената площ пред "Пълмед", кметств...
Кметът на "Западен" потвърди за ново кръгово и нов светофар на "П...
Под засилена охрана в Пловдив пристигнаха 1 180 500 хартиени бюле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).