Тримата инспектори от ДАИ Пловдив не искат в затвора

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
13:30 / 04.10.2022
8844
Тримата инспектори от ДАИ Пловдив, осъдени за взимане на подкупи, обжалват присъдите си пред втора инстанция. Паралелно с това е постъпил и протест от прокуратурата срещу размера на наказанията. Подсъдимите и защитниците им се явиха в пълен състав на започналия процес в Апелативния съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Станко Милушев, Паун Тенев и Димитър Янакиев са осъдени за взимане на подкупи при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностни лица – инспектори в Областен отдел "Автомобилна администрация“ Пловдив, сектор "Контролно административна и наказателна дейност“, самостоятелно и в съучастие с останалите. Оправдани са да са извършили деянията чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното положение, както и за това някои от деянията да са били извършени в съучастие с неизвестен извършител.

Адвокатите на подсъдимите поискаха да се направи нова съдебно-счетоводна експертиза и да се изискат извлечения от банковата сметка на асеновградската фирма "Мулбул транс" АД за движението на пари в инкриминирания период. Настояха за разпит на бившия служител на дружеството Олег Ценков, който е подал в ОО АА сигнала за искан подкуп, за да не се отнеме лиценза на фирмата. Поиска се призоваване на свидетеля Тодор Николов, който изобщо не е бил викан в съда да дава показания, въпреки че в досъдебната фаза фигурира, както и очни ставки заради противоречия в показанията други свидетели.

След тайно съвещание съдебният състав остави без уважение доказателствените искания. В законовия двумесечен срок ще има решение по делото.

Виж коментарите (3)

Още по темата (23):
25.10.2023 Без право на обжалване: Трима инспектори от ДАИ Пловдив влизат в затвора!
18.02.2022 Прошка няма: Трима инспектори от ДАИ Пловдив влизат в затвора!
20.10.2021 Отложиха делото срещу подкупните от ДАИ Пловдив, двама от адвокатите сериозно болни
28.04.2021 Спешно оперираха един от подкупните инспектори от ДАИ
16.11.2020 Служителите на ДАИ Пловдив, обвинени за взимане на подкупи – болни и под карантина
28.09.2020 Мистериозни торби с месо и пари едва не спънаха делото за рушветите в ДАИ Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).