Трима от престъпната група, извършила палеж, отвличане и изнудване в Пловдив, остават в ареста

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
16:45 / 05.10.2019
23874
Окръжен съд-Пловдив остави за постоянно в ареста Иван Високалийски, Росен Романенко и Иван Крийчев, обвинени за участие в схема за пране на пари в огромни размери, за изнудване и отвличане, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

До ареста на тримата се стигна, след като Костадин Танев, собственик на умишлено запалено помещение, отдадено под наем за магазин за моторни масла в Пловдив, се оплаква за умишлен палеж, за изнудване и заплахи, както и за отвличане, пребиване и противозаконно лишаване от свобода на майката на негов познат от Войводиново - ром. На 9 септември обвиняемите, отвлекли майката на рома, пребили я и са я принудили да се свърже със сина си. Потърпевшата е Албена от Войводиново. Прокурорът по делото поясни, че за отвличане законът предвижда лишаване от свобода от 7 до 15 години, а за насилствено задържане в плен- от 3 до 12 г.

Още в началото на делото адвокатите на подсъдимите представиха документи, че клиентите им се грижат за болни роднини и трябва да бъдат пуснати на свобода. По думите на адв.Терзийски, бащата на Ив.Високалийски е болен от рак, а майка му има сериозни проблеми с щитовидната жлеза. Терзийски също така добави, че клиентът му не е бил издирван, а сам е отишъл на разпит в полицията.

Адвокат Терзийски иска по-лека мярка за Високалийски, тъй като обвинението се крепи само на разказаното от Александър Колчев - този, който ги е изпял и също е обвиняем. "Няма никакви писмени, гласни или веществени доказателства, които свързват Високалийски с отвличането", твърди адвоката. Той определи твърденията на прокуратурата като голословни. Автомобилът също не бил негов, а  го е предал за да съдейства.

Адвокатът на другите двама обвиняеми твърди, че в тезата на прокуратурата няма факти, а само преразкази - нямало нищо, което да свързва конкретен човек с конкретно престъпно действие. По думите му леля Албена е разпознала Крийчев само по "намръщената му физиономия". Друго невярно твърдение на пострадалата е, че в къщата й са влезли 10 човека, а във фургона, в който живее няма как да се поберат толкова хора. Според твърденията на отвлечената тя е била бита, но медицинското свидетелство показва, че няма и драскотина по нея.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7):
10.10.2019 Без прошка за трима от софиянците, обвинени в отвличането на леля Албена от Войводиново
04.10.2019 Нов удар по богатите юристи! Задържаха още техни хора в Пловдив!
30.09.2019 Тази е фирмата на богатите юристи, ударена от МВР Пловдив
30.09.2019 Богати юристи, тънещи в лукс, измислили бруталната схема с ромите-бушони от Пловдив и областта!
30.09.2019 Страшна схема с цигани в Пловдив и областта, има арестувани!
20.09.2019 6 тона моторно масло са изгорели при пожара в "Кършияка"!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).