ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Три пловдивски университета създават консорциум | ||||||
| ||||||
Подписването на меморандума стана при откриването на 69-та Научна конференция с международно участие "Хранителна наука, техника и технологии 2022" в УХТ. Научният форум за пръв път от 2 години е изцяло в присъствен формат, а сред лекторите ще са водещи световни експерти - проф. Виторино Новело от Факултета по аграрни, хранителни и лесовъдни науки към Университета в Торино, Италия и президент на Комисията по лозарство на OIV (Международна организация по лозата и виното), както и проф. Ралф Швайгерт, директор на Института за изследване на напитките към Университета Гайзенхайм, Германия. Идеята на конференцията е да представи постиженията на специалистите от сферата на хранителната, биотехнологичната и туристическата индустрия. Затова в нея участие ще вземат още д-р Светла Чамова и Соня Бургуджиева от ръководството на Съюза по хранителна промишленост. В УХТ в момента се работи по 16 проекта по фонд ,,Научни изследвания" към МОН и по 9 за научни изследвания по фонд “Наука" на УХТ. Висшето училище е водещ партньор в редица научни проекти по европейски програми с международни партньори. Освен това участва като член на консорциума от висши училища и научни институти по Национална научна програма "Здравословни храни за силна биоикономика и качество на живот". |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Mокрите кърпички отиват в историята?
09:57 / 27.04.2024
Защо се стигна до бой за олио по магазините
09:09 / 27.04.2024
Изтеглят от пазара опасен сладолед
15:40 / 27.04.2024
Веселин Маринов: Страх ме е да отида в моята къща
08:18 / 28.04.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета