ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Три нови машини без аналог в България правят Пловдив още по-чист
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:45 / 20.05.2013Коментари (23)10077
С три швейцарски машини, произведени през 2013 г., се сдоби ОП "Чистота" в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В присъствието на кмета на града Иван Тотев и директора на общинското предприятие Иван Стоянов беше направена презентация на новата техника.

"Както и миналата година, така и тази, залагаме изключително много на модернизирането на техниката на "Чистота". Предстои закупуването и на още две машини. Важното е, че както заявихме още в началото на мандата, с цел повишаване качеството на чистотата в града, за общинското предприятие вече се закупува само нова и качествена техника. Ще продължим да залагаме на това", заяви градоначалникът.

Той отбеляза, че години наред преди неговото управление Пловдив се е почиствал с остаряла, втора употреба техника.

Новите машини струват 780 000 лв. Закупени са със средствата, определените за целта от ОбС на града, чиято обща стойност е 1 200 000 лв. Многофункционалната техника е предназначена изцяло за вътрешнокварталните улици и посредством специални устройства може да се почиства и под паркирани автомобили. 

"Ананалог на тези машини няма както в България, така и на Балканския полуостров. Получихме ги в петък миналата седмица и вече сме обучили персонала, който ще ги управлява. От утре те ще започнат да почистват кварталите на града", каза от своя страна шефът на "Чистота" Иван Стоянов.

Прикаченият инвентар към новата техника е такъв, че не се налага да се губи време за връщане в сградата на предприятието, за да бъде подменен.   

"Това означава, че от режим на метене и миене може веднага да се премине към режим на зимно почистване на улиците" , допълни още той. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
сега трябва да купят и коса4ки,4е сма станали като Болонскя лес
+4
 
 
Прочетох всичките коментари и съм съгласна принципно със всеки от вас! Учудвам се, как досега никой не е казал, че освен да "...се спазват елементарни правила за копаене и строителство..." и "...да се научат някой шофьори как и къде да паркират...", много зависи и от всеки от нас - да не се хвърлят фасове, празни бутилки от вода, пакети от закуски и прочее с "оправдание, че Общината не ни осигурила кошчета за боклук на всеки две крачки... :((
-3
 
 
Тези машинки стават само за кметството.Най мръсния град с най много комари,кърлежи,кучета Пръскате но ефект няма .Има нещо сбъркано в цялата игра.
-4
 
 
Абе браво, браво ама повечето кръстовища в тракия са обрасли с голяма трева че чак не се вижда че има друг път....
+3
 
 
Без аналог!? Питаите някои стар работник от 4истота за едновреме6ните ИФА МУЛТИЦАР,
+10
 
 
Похвално е, но за съжаление градът ни няма да стане по чист докато не се спазват елементарни правила за копаене и строителство. Давам най пресен пример с ул. Капитан Райчо - копаха, ораха, зариваха, и сега всичко е в пясък и прахоляк, който ще се разнася из квартала месеци наред. Това никъде на запад го няма. Срамота!
+2
 
 
Браво,но трябва и да се научат някой шофьори как и къде да паркират.Мете душата и се чуди как да замете покрай многото паркирали автомобили,минава отговорничката и почва неистово крещене,вдига и умрели,а циганката и се обяснява.Пример от Захарна фабрика И още веднъж браво на кмета
+1
 
 
Браво, но къде ще чистят? Може би пак само големите булеварди. Защо не вземе кмета да мине по улица Владая - преди нова година сложиха улично осветление и до сега тротоара не е възстановен.
на 20.05.2013 г.
+6
 
 
Поздравления! Толкова нов модел не съм виждала в Швайца. Обаче, за да е максимално ефективно почистването, пловдивчани трябва да паркират само там, където е позволено!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Черно тото
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: