"Тракия" съвсем скоро ще си има куклен театър

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
20:55 / 25.08.2023
3145
Тракия ще си има собствен куклен театър скоро. Това каза зам.-кметът по ''Култура, археология и туризъм'', Пламен Панов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Новата зала ще бъде разположена в парка зад 8 и 10 блок в близост до бирария "Йегерхоф". По план залата следва да разполага с капацитет от 100 места.

''Миналата седмица имахме среща с кмета Здравко Димитров. Община Пловдив стартира процедура в район Тракия в помещение, което е 274 кв.м. To ще бъде предоставено на Куклен театър Пловдив за създаване на камерна зала'', съобщи Панов.

Идеята на проекти с такава насоченост е културните събития да излязат далеч извън пределите на централната част:

''Опитваме се да разпръскваме ефекта от културните събития и извън пределите на централна градска част, но истината е, че ние знаехме през тези 4 години, че за да може да е устойчива тази децентрализация, е важно изграждането на културна инфраструктура извън Центъра''.

Зам.-кметът коментира, че в момента залата е във все още лошо състояние. Първоначалната й функция е била административна, но това не би попречило за преобразуването и за такива с културни цели.

''Това, за което се борим, с подкрепата на министър Кръстю Кръстев, е да се направи филиална сграда, по-малка като капацитет, но не и откъм театрални възможности. Понеже не само, че Тракия е огромен като население квартал, но има и своите културни нужди. Ние сме длъжни да се опитаме да улесним достъпа до култура, и чисто логистично е много по-лесно да стигнеш до театър там, отколкото в Центъра и да се чудиш къде да паркираш'', смята Панов.

Залата е заобиколена от детски градини и училища, което също е удобство.

Велизара Ангелова

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).