"Тракия" с нова придобивка, студент стана неин "пазач"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (4)
11:49 / 29.06.2016
6010
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Тракия" Костадин Димитров откриха обновеното спортно игрище на блок 199 със символична "първа топка", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това е трето игрище, което успяхме да оправим в "Тракия". Стойността му е 70 хил. лева, заделени от бюджета на района, заяви Димитров. 

Пълната промяна на игрището включва подновяване на компрометираната асфалтова настилка. "Изляхме бетон, сложихме изкуствена трева с висок клас, подновихме мрежа на оградата, мястото край игрището също бе облагородено", разказа още районният кмет. 

Игрището ще е с работно време от 7 до 14 часа, от 14 до 16 часа ще се заключва, след това отново ще е на разположение до 22 часа. 

Трудно обаче администрацията успяла да намери човек, който да държи ключа и да се грижи като цяло за площадката.

"Говорих с 10 пенсионери, но те не се съгласиха. Предложихме по 80 лева на граждански договор, но те поискаха 160", сподели Димитров. "Очаквах от тях да имат гражданска съвест, но се оказа, че млад човек пое инициативата."

Така пазач на новата придобивка и то напълно безвъзмездно, станал Любен Топаров - студент в Университета за хранителни технологии. 

Сигурен съм, че всички ще са с мускулна треска точно след три дни от много игри, коментира за финал Димитров.

Кметът Тотев пък бе категоричен, че "Тракия" е район, в който се отделя голямо внимание на спорта. "И в останалите райони е така. Имаме прекрасни детски и прекрасни спортни площадки. Нещата вървят, хората имат възможност да спортуват. Въпросът е да ги пазят. Когато имаме и ангажираност на живущи от района е прекрасно", коментира Тотев.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).