"Тракия" е най-предпочитаното място за живеене от пловдивчани!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (34)
13:38 / 06.07.2015
9992
Удобна инфраструктура, места за паркиране и зони за спорт и разходка. Това са основните критерии, според които пловдивчани избират район, в който да живеят.

Според седмичната анкета Топ 5 на БНТ за най-предпочитаните места за живеене от пловдивчани, в която не участва "Източен".

На последно място е "Южен". Там основните проблеми са с павираните улици и липсата на достатъчно зелени зони. Все пак администрацията работи в тази посока и постепенно паветата се заменят от асфалт.

Стъпка по-надолу и равен по-точки с петия е район "Западен". Неговите жители всъщност дишат най-чистия въздух, защото на човек се падат по 55 кв. м. зеленина. Най-любимите места за разходка са Гребната база и спортният комплекс на стадион Пловдив.

На трето място се нарежда район "Северен". Тук главното предимство е броят на основните и средни училища, който е най-голям в сравнение с останалите части на Пловдив.

На втора позиция остана район "Централен". Големият приток на туристи и наситеността с паметници на културата и различни забележителности създават и много проблеми.

Първото място е за жк "Тракия" и причините са ясни. Най-младият квартал на Пловдив, който е само на 32 години, е най-динамично развиващият се. Най-новото му инфраструктурно бижу - спортната зала "Колодрума", скоро ще отвори врати.


Виж коментарите (34)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).